Hlavní obsah

Liverpool - Manchester Utd. 7:0Historická ostuda pro United! Liverpool deklasoval Manchester

Fotbalisté Liverpoolu v 26. kole anglické ligy deklasovali na svém hřišti 7:0 Manchester United a posunuli se na pohárové příčky. "Rudí ďáblové" utrpěli nejvyšší soutěžní porážku v klubové historii, stejným rozdílem prohráli třikrát ve 20. a 30. letech.

Foto: Carl Recine, Reuters

Liverpoolský útočník Mohamed Salah slaví šestou branku do sítě Manchesteru United.

Článek
Fotogalerie

V duelu tradičních rivalů se blýskli dvěma góly všichni domácí útočníci, Cody Gakpo, Darwin Núňez i Muhammad Salah. Egyptský kanonýr se 129. zásahem stal nejlepším klubovým ligovým střelcem v éře Premier League, navíc přidal i dvě asistence.

Gakpo se po zimním přestupu z PSV Eindhoven neprosadil v úvodních šesti duelech, v dalších šesti zápasech ale nastřílel čtyři branky. Dnes otevřel skóre ve 43. minutě, kdy si prvním dotykem posunul míč do středu hřiště a druhým poslal obstřel ke vzdálenější tyči. Ve 47. minutě zvýšil hlavou Núňez a o tři minuty později završil drtivou pasáž Liverpoolu chytrým obloučkem opět Gakpo.

V 66. minutě navíc přidal gólovou ránu o břevno Salah a stal se prvním hráčem Liverpoolu, který proti Manchesteru United skóroval v šesti zápasech za sebou. Čtvrthodinu před koncem se prosadil znovu ze vzduchu Núňez a nejvyšší triumf Liverpoolu nad Manchesterem v historii završili Salah se střídajícím Firminem.

"Reds" oplatili rivalovi srpnovou porážku 1:2 z Old Trafford a dostali se na páté místo před Newcastle. Třetí United jsou na tom o sedm bodů lépe, na vedoucí Arsenal ale ztrácí v neúplné tabulce už 14 bodů. "Rudí ďáblové" prohráli po 11 soutěžních zápasech.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:
Nottingham - Everton 2:2 (19. a 77. Johnson - 10. Gray z pen., 29. Doucouré)
Liverpool - Manchester United 7:0 (43. a 50. Gakpo, 47. a 75. Núňez, 66. a 83. Salah, 88. Firmino)
Sobotní zápasy Premier League naleznete ZDE

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.