Hlavní obsah

Giganti v pozoru. Nespokojený Ronaldo chce odejít z Manchesteru United

Přicházel s velkou pompou, jeho druhá mise na Old Trafford by ale mohla skončit předčasně. Fotbalová hvězda Cristiano Ronaldo podle zahraničních médií touží po odchodu z Manchesteru United, smlouvu má přitom ještě na jeden ročník. Rudým ďáblům nevyšla uplynulá sezona a v té příští je navíc čeká „pouze“ Evropská liga. Sedmatřicetiletý Ronaldo není spokojený ani s tím, že klub zatím během přestupového období nepřivedl žádnou posilu. Tlak na americké majitele jedné z nejslavnějších fotbalových značek světa tak znovu roste.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Cristiano Ronaldo v utkání Ligy národů ve Španělsku.

Článek

Šestá příčka v Premier League, krach v osmifinále Ligy mistrů, a prodloužení pětiletého čekání na jakoukoliv trofej minimálně o další rok. To je výsledek nepovedené sezony slavných United.

Závan lepších časů má od nového ročníku přivést na Old Trafford nizozemský stratég Erik ten Hag a ten, ačkoliv prohlásil, že s legendárním Ronaldem do sestavy počítá, svou pouť za oživením skomírajícího klubu možná nakonec povede bez něj.

Podle spolehlivých zdrojů španělského deníku AS je totiž pětinásobný šampion Ligy mistrů v Manchesteru se stávající situací výrazně nespokojený a vyjádřil touhu změnit působiště. Tuší totiž, že ani Ten Hag nedokáže mávnutím proutku ve strádající organizaci provést zázrak a United vytáhnout z několikaleté fotbalové šedi.

Foto: John Sibley, Reuters

Nizozemský kouč Erik ten Hag. Ukončí právě on trápení slavných Rudých ďáblů?

Klubu se v letním přestupovém období zatím nepodařilo přivést žádnou posilu. Odchází naopak Matič, na odchodu jsou také Cavani, Pogba, Lingard a Mata. Všem končí smlouvy a klub jim je neprodloužil.

S konkurenceschopností týmu to v porovnání s užší ostrovní špičkou může v nacházející sezoně být znovu velmi komplikované, vše tomu zatím nasvědčuje. Času na příchody má vedení ještě hodně (přestupové okno končí 1. září), klub na tom ovšem z finančního hlediska není nejlépe.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Slova o odchodu z úst hvězdného Portugalce mohou také působit jako promyšlený tah za účelem tlaku na americké majitele. Rodina Glazerů je dlouhodobě terčem ostré kritiky fanoušků, odborníků i legend klubu.

Nedávno se do amerických byznysmenů opřel legendární obránce a ikona Devils Gary Neville za to, že z klubu formou výplaty dividendy chtějí vytáhnout 11 milionů liber (317 milionů korun).

Dluh Manchesteru přitom výrazně roste (nyní činí 582 milionů eur). Podle Nevilla je například v naprosto nevyhovujícím stavu tréninkové zázemí. A nejen to, klub podle něj celkově chátrá.

Nyní se zdá, že United by mohli přijít i o nejzvučnější jméno svého kádru. Ronaldo přitom v loňské sezoně rozhodně patřil k tomu lepšímu, co parta Rudých ďáblů fanouškům předváděla.

Ačkoliv mu jsou často vyčítány taktické nedostatky a málo práce pro tým. Pořád platí, že v 39 utkáních napříč soutěžemi vsítil 24 branek.

O Ronaldovy služby je podle posledních informací připraven přihlásit se slavný Bayern Mnichov. Má se tak stát v případě, že německý mistr přijde o svou gólovou mašinu Roberta Lewandowského.

Reklama

Související témata: