Hlavní obsah

Guardiolu dojal Agüerův konec v City, podle trenéra Argentinec míří do Barcelony

Manchester

Trenéra fotbalistů Manchesteru City Pepa Guardiolu dojalo k slzám, když po výhře 5:0 nad Evertonem v závěrečném 38. kole anglické ligy mluvil o končícím Sergiu Agüerovi. Podle kouče šampionů Premier League je argentinský kanonýr, který v neděli jako náhradník vstřelil dva góly, blízko dohodě s FC Barcelona.

Foto: Dave Thompson, Reuters

Sergio Agüero nastupuje coby náhradník k poslednímu zápasu za Manchester City pod dohledem Pepa Guardioly.

Článek

Dvaatřicetiletý Agüero po vypršení smlouvy manchesterský celek po deseti letech opustí. Nejlepší střelec klubové historie za City může naposledy nastoupit v sobotním anglickém finále Ligy mistrů proti Chelsea v Portu.

"Třeba odhalím tajemství, když řeknu, že je možná blízko dohodě s klubem mého srdce - Barcelonou. Zahraje si po boku nejlepšího hráče všech dob, Lionela Messiho," uvedl Guardiola pro BBC. "Nepochybuji, že si to užije. Barcelona by s ním na hřišti mohla být silnější," přidal bývalý trenér Katalánců.

Při emotivním interview s jinou televizí Sky Sports ho otázka na Agüera rozplakala. "Máme ho moc rádi, je pro nás všechny výjimečný. Hrozně hodný člověk...," řekl Guardiola se slzami v očích. "Je pro nás nenahraditelný. Byl to pro něj dokonalý konec, pohádkový okamžik," dodal padesátiletý španělský kouč.

Agüero si bilanci v City vylepšil na 260 soutěžních branek z 389 duelů. "Před zápasem jsem se cítil divně a neměl moc dobrý pocit. Radši vzpomínám na pěkné okamžiky. Jsem útočník a mým cílem je střílet góly, takže jsem šťastný, že v posledním utkání jsem dvakrát skóroval," prohlásil argentinský útočník.

Reklama

Související témata: