Hlavní obsah

Hrůza v Premier League! Po kolapsu kapitána Lutonu se v Bournemouthu nedohrálo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Celý stadion ztichnul a všichni očima hypnotizovali jedno místo. Fotbal byl v tu chvíli nejméně podstatná věc na světě. Lékaři bojovali o život Toma Lockyera, kapitána fotbalového Lutonu. Po jeho kolapsu se zápas Premier League v Bournemouthu nedohrál. Není to důležité, spíš jen pro úplnost: předčasně se skončilo v 65. minutě za stavu 1:1. Lockyer se po zástavě srdce zotavuje v nemocnici a je při vědomí.

Foto: Steven Paston, ČTK/AP

Tom Lockyer letos podruhé během zápasu zkolaboval. Kapitán Lutonu je v nemocnici a při vědomí.

Článek

Hrála se 60. minuta, když se Lockyer bez cizího zavinění skácel k zemi. Lékaři ho ošetřovali přes deset minut. Z tribun se několikrát ozval potlesk a skandování Lockyerova jména. A když opouštěl hřiště na nosítkách, celá aréna aplaudovala vestoje. Brzy přišly nadějné zprávy, už v tunelu do kabin měl být Lockyer při vědomí a reagovat.

Kdekdo si v tu chvíli vzpomněl na poslední květnovou sobotu: 29letý velšský stoper zkolaboval během bitvy o postup do Premier League proti Coventry. Tenkrát se rychle zotavil, v nemocnici se dodíval na šťastný konec zápasu. Vyšetření odhalilo fibrilaci síní čili druh srdeční arytmie s nepravidelnou a často abnormálně rychlou tepovou frekvencí.

V červnu byl na operaci, pak s Lutonem podepsal novou smlouvu a vychutnal si s ním návrat do Premier League po 31 letech. Ovšem týden před Vánocemi se za něj znovu modlí celá fotbalová Anglie.

„Hodně znepokojující scény v Bournemouthu,“ vyťukal na síti X někdejší anglický kanonýr Gary Lineker.

Otřesení hráči obou týmů během ošetřování odešli do kabin. „V téhle situaci by pro mě bylo obtížné hrát dál,“ říkal bývalý záložník Neil Lennon ve vysílání BBC.

A nejen pro něj, Luton i Bournemouth se rozhodly v zápase nepokračovat. Hráči se na chvíli vrátili na trávník a smutně zatleskali fanouškům. V očích se leskly slzy. Byly to dojemné chvíle, stejně jako když si trenéři Andoni Iraola a Rob Edwards podali ruce.

Foto: Toby Melville, Reuters

Fotbalisté Lutonu bezprostředně po ukončení zápasu

„Náš lékařský personál potvrdil, že Tom utrpěl zástavu srdce na hřišti, ale v době, kdy byl umístěn na nosítka, už reagoval. Dalšího ošetření se mu dostalo uvnitř stadionu, za což ještě jednou děkujeme lékařským týmům obou klubů,“ napsal Luton v klubovém prohlášení. „Tom byl převezen do nemocnice a můžeme fanoušky ujistit, že je stabilizovaný a podstupuje další testy s rodinou u jeho lůžka.“

„Ulevilo se nám, když jsme slyšeli, že Tom reaguje,“ vzkázal Bournemouth. „Naše myšlenky budou i nadále s ním a jeho rodinou.“

A nejen jejich.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články