Hlavní obsah

Jde příkladem. Fotbalová legenda ubytovala ve svém luxusním sídle dalšího migranta

Londýn/Praha

Fotbalová legenda Gary Lineker hodlá rozšířit své charitativní aktivity. Jeden z nejlepších útočníků v historii anglického fotbalu a současný glosátor prozradil, že ve svém luxusním sídle v Surrey hodlá nabídnout azyl už druhému uprchlíkovi.

Foto: Profimedia.cz

Legenda anglického fotbalu Gary Lineker.

Článek

Někdejší forvard Leicesteru, Evertonu, Barcelony, Tottenhamu a anglické reprezentace vyřizuje pobyt ve svém domově, jehož hodnota je odhadována na čtyři miliony liber (cca 120 milionů korun), pro uprchlíka z pákistánské provincie Balúčistán.

Jednoho Pákistánce přitom už do svého domova přijal loni. Dokázal tak jít sám příkladem poté co byl po veřejném upozorňování na špatnou situaci migrantů obviňován z falešného moralizování.

Momentálně vyřizuje pro nového hosta ve svém panství dokumenty ve spolupráci s organizací starající se o utečence z ohrožených regionů.

Jeho dobrosrdečné aktivity ale evidentně ne každý oceňuje.

„Nikdy nepochopím to, že na mě někdo útočí kvůli tomu, že chci pomáhat lidem, na které padaly bomby. V naprostém zoufalství riskovali život, když naskákali na malé čluny," uvedl Lineker pro britský deník The Sun.

„Jak může mít někdo takový nedostatek empatie pro lidi v těch nejzoufalejších situacích," pokračoval.

„Je to opravdové. Sám z toho hodně získávám, pro mě je to skvělá zkušenost," pochvalovala si 60letá legenda charitativní aktivity.

Lineker v poslední době v Česku zviditelnil především svými názory na kauzu slávistického stopera Ondřeje Kúdely s údajným rasistickým útokem proti hráči Glasgow Rangers Glenu Kamarovi.

„Trest za to, že někdo reagoval na rasismus? Nikdy to nebudou mít úplně správně," komentoval Lineker vynesení trestu po zmíněné kauze.

Zatímco desetizápasový trest pro Kúdelu považoval za příliš nízký, sankce na tři zápasy pro Kamaru mu ale přišla nesmyslně vysoká.

Proti jeho výroku se tehdy ohradil i bývalý český premiér Mirek Topolánek. „Býval jsi skvělý hráč Gary, ale jako člověk jsi hlupák," napsal mimo jiné někdejší český politik.

Reklama

Související témata: