Hlavní obsah

Jsme zděšeni. Uvadající fotbalový talent způsobil v Anglii velký skandál

Liverpool/Praha

Žít fádní život v karanténě během pandemie koronaviru některým fotbalistům evidentně moc nevoní. Bujarý večírek si tentokrát užíval Moise Kean, jemuž nyní hrozí od vedení Evertonu kvůli porušení karanténních opatření disciplinární trest. Dvacetiletý italský reprezentant totiž doma uspořádal party s přáteli. Záběry pak zveřejnil na sociálních sítích.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Italský fotbalista Moise Kean v dresu Evertonu.

Článek

Podle některých britských médií si Kean, jenž bere týdenní gáži 53 tisíc liber (cca 1,6 milionu korun), pozval i několik dámských návštěvnic, které obšťastňovaly svého hostitele mimo jiné erotickými tanci.

Představitelé Evertonu dnes uvedli, že jsou z Keanova chování zděšeni. "Z toho, že hráč prvního týmu ignoroval vládní nařízení a klubovou politiku v souvislosti s pandemií. Takové chování je zcela nepřijatelné," napsali v prohlášení.

Kean je v Evertonu první sezonu po přestupu z Juventusu Turín, ale očekávání nenaplnil ani na hřišti. Než byla anglická liga přerušena, v 26 zápasech skóroval jen jednou. V reprezentačním dresu má naopak oslnivou bilanci tří startů a dvou gólů.

V Premier League není Kean prvním hráčem, jenž opatření porušil. Anglickému bránci Kyleu Walkerovi hrozí od Manchesteru City trest za to, že si v době karantény s kamarádem pozvali domů dvě prostitutky.

Tottenham zase řešil porušení karantény u dvojice Serge Aurier, Moussa Sissoko, neboť nedbali povinného odstupu a společně trénovali. Předtím byl jejich kouč José Mourinho přistižen, jak s několika svěřenci trénuje v parku. Všichni se omluvili.

Profesionální fotbalová sezona v Anglii je přerušená od 13. března. Restart soutěže je zatím nejasný, kluby ale sezonu chtějí dokončit.

Reklama

Související témata: