Hlavní obsah

K fotbalistům Crystal Palace se vrací zkušený trenér Hodgson

Sestupem ohrožený klub anglické fotbalové ligy Crystal Palace znovu angažoval zkušeného trenéra Roye Hodgsona, s nímž se dohodl do konce sezony. Pětasedmdesátiletý kouč v londýnskému týmu nahradí Patricka Vieiru, jenž byl kvůli špatným výsledkům odvolán minulý týden.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Crystal Palace znovu angažoval zkušeného trenéra Roye Hodgsona

Článek

Crystal Palace je jediným klubem Premier League, jenž v roce 2023 ještě nevyhrál. Aktuálně je tři body nad pásmem sestupu a Hodgson bude mít za úkol udržet tým v nejvyšší soutěži, což se mu podařilo ve čtyřech sezonách za sebou během předchozího působení v letech 2017-21.

"Je pocta být požádán o návrat do klubu, který pro mě vždycky hodně znamenal. Naším jediným cílem je začít vyhrávat zápasy a získávat body nutné k udržení v Premier League," uvedl v prohlášení Hodgson, jehož čeká na lavičce Crystal Palace deset zápasů. Obnovený debut prožije po reprezentační přestávce 1. dubna proti Leicesteru.

Hodgson začal trénovat v roce 1976 ve švédském Halmstadu. Poté vedl na klubové úrovni Inter Milán, Malmö, Blackburn, Liverpool, West Bromwich či Fulham a národní týmy Švýcarska, Finska a rodné Anglie. V minulém ročníku trénoval na jaře Watford, ale mezi elitou ho neudržel.

Reklama