Hlavní obsah

Kam až dokráčí Souček a spol.? Ostrovní tisk žasne nad vzestupem Kladivářů

Senzační ligová domácí výhra West Hamu nad Liverpoolem (3:2) posunula Kladiváře na třetí příčku Premier League. Svěřenci kouče Davida Moyese mají stejně bodů jako druhé City, na vedoucí Chelsea ztrácejí body tři. Impozantní vstup do sezony londýnského klubu nenechává chladnými nejen všechny fanoušky Hammers, ale ani ostrovní média, která se zamýšlejí nad tím, kam až to Souček a spol. v letošním ročníku mohou dotáhnout.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Fotbalista West Hamu Kurt Zouma slaví gól do sítě Liverpoolu se spoluhráčem Tomášem Součkem.

Článek

„Do konce soutěže zbývá ještě dlouhá cesta, tým Moyese vypadá ale opravdu kvalitně a jeho současné postavení v tabulce je zasloužené," píše britský BBC Sport.

Server BBC také připomíná, že Kladiváři v minulé sezoně skončili pouhé dva body za první čtyřkou Premier League a jejich současné postavení dokazuje, že se z jejich strany nejednalo o nějaký náhlý výkyv výkonosti.

To ovšem není vše. „Herní projev proti týmům velké šestky je v letošní sezoně v podání Hammers ještě na úplně jiné úrovni," píše specializovaný server na londýnský fotbal Football.London.

Foto: Ian Walton, ČTK/AP

Cenný skalp Liverpoolu a výbuch radosti. Tým Davida Moyese šlape jako hodinky.

Vždyť proti Manchesteru United Moyesovi svěřenci na začátku sezony ztratily body jen kvůli tomu, že v nastaveném čase nedokázali proměnit penaltu. V Anglickém poháru pak oba celky z Manchesteru vyřadili.

Herních příčin vzestupu londýnského klubu v posledních dvou sezonách je hned několik. Dobře organizovaná obrana, vysoké herní tempo, kvalitní protiútoky a vydařené příchody, shodují se britští experti.

Ostrovní média rovněž připomínají, že velká část gólů United padla v bezprostředních chvílích poté, co se míč vrátí do hry po přerušení hry (auty, fauly, standardní situace, penalty).

„Moyes vybudoval něco neuvěřitelného," nešetřil chválou na adresu skotského stratéga legendární liverpoolský obránce Jamie Carragher v televizním studiu stanice Skysports poté, co jeho bývalý zaměstnavatel právě proti Hammers padl po úctyhodné sérii 26 zápasech bez prohry.

Stejné médium pak připomíná, že West Ham vyrovnal svůj nejlepší vstup do sezony z roku 1975/76. Tehdy Kladiváři vyhráli také Sedm z jedenácti ligových klání.

Na Součka a spol. teď nicméně čekají další náročné zápasy. V příštím kole se představí na půdě Wolverhamptonu. Pak přijde na řadu duel proti Manchesteru City na Etihad Stadium. Na začátku prosince West Ham přivítá Brighton a hned poté aktuálně vedoucí tým Chelsea.

Reklama

Související témata: