Hlavní obsah

Kapitán Liverpoolu Henderson se před odchodem do Arábie rozloučil s fanoušky

Kapitán fotbalistů Liverpoolu Jordan Henderson se ve videu na sociálních sítích rozloučil s fanoušky a potvrdil, že klub po dvanácti letech opouští. Očekává se, že třiatřicetiletý anglický záložník odejde do saúdskoarabského týmu al-Ittifák, který za něj podle médií zaplatí 13 milionů liber (365 milionů korun).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jordan Henderson v anglickém dresu a český záložník Alex Král.

Článek

"Těžko se dá těch dvanáct let shrnout do pár slov a ještě těžší je říct sbohem. Díky za všechno. Nikdy nepůjdeš sám," zakončil Henderson rozloučení s fanoušky slovy z liverpoolské hymny "You'll never walk alone."

Henderson přišel na Anfield v roce 2011 z rodného Sunderlandu a za Liverpool odehrál 492 utkání. V roce 2020 dovedl "Reds" jako kapitán k prvnímu anglickému titulu po dvaceti letech. S týmem také vyhrál Ligu mistrů, Anglický pohár, Ligový pohár a mistrovství světa klubů. V reprezentaci odehrál 77 zápasů a je vicemistrem Evropy z roku 2021.

V al-Ittifáku se Henderson sejde s bývalým spoluhráčem a předchůdcem v roli kapitána Liverpoolu Stevenem Gerrardem, jenž tento měsíc v klubu podepsal jako trenér tříletou smlouvu.

Reklama