Hlavní obsah

Manchester City - West Ham 3:0Kladiváři s Coufalem na giganta nestačili, Haaland překonal rekord

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City v dohrávce 28. kola anglické ligy porazili West Ham 3:0 a vrátili se do čela tabulky o bod před Arsenal, obhájci titulu navíc mají zápas k dobru. Domácí kanonýr Erling Haaland dal rekordní 35. branku v sezoně Premier League. Za londýnský tým nastoupil reprezentační obránce Vladimír Coufal, záložník Tomáš Souček chyběl kvůli žaludečním problémům.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Erling Haaland se gólově prosadil i proti West Hamu

Článek

City měli od začátku drtivý tlak. West Ham po prvním poločase udržel nerozhodný stav i díky štěstí, protože brankovou konstrukci trefili Grealish a Rodri. Pět minut po pauze zlomil odpor outsidera stoper Aké hlavou po Mahrizově centru.

V 70. minutě přidal pojistku norský útočník Haaland, který přehodil brankáře Fabianského. Nejlepší střelec soutěže 35. ligovým gólem v jednom ročníku překonal rekord Andyho Colea a Alana Shearera ze sezon 1993/94 a 1994/95. Oba na stejnou metu dosáhli v době, kdy se Premier League hrála na 42 kol.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Bernardo Silva a Vladimir Coufal v hlavičkovém souboji

Skóre uzavřel střídající Foden. Zatímco úřadující mistři protáhli vítěznou ligovou sérii na devět utkání, West Ham v domácí soutěži prohrál potřetí za sebou a je patnáctý s náskokem čtyř bodů na sestupové pásmo.

Reds si poradili s Fulhamem

Liverpool na svém stadionu zdolal Fulham 1:0, v Premier League vyhrál popáté po sobě a upevnili si pátou pozici. Ve 39. minutě proměnil penaltu nejlepší týmový střelec Salah, který si polepšil na 18 ligových zásahů v sezoně.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Liverpool - Fulham 1:0 (39. Salah z pen.)
Manchester City - West Ham United 3:0 (50. Aké, 70. Haaland, 85. Foden).

Reklama