Hlavní obsah

Klinsmann je ve hře o post kouče Anglie, odhalil Bierhoff

Londýn

Uznávaný německý trenér Jürgen Klinsmann se podle manažera německé reprezentace Olivera Bierhoffa účastní jednání s anglickou fotbalovou asociací o pozici hlavního kouče Albionu.

Foto: Mark J. Rebilas, Reuters

Trenér USA Jürgen Klinsmann

Článek

Bývalý útočník Tottenhamu patří mezi hlavní kandidáty, kteří by měli nahradit Roye Hodgsona po nezdaru na Euru 2016 ve Francii. Dokonce i bookmakeři sázkových kanceláří ho řadí hodně vysoko.

Bierhoff, jenž je Klinsmannovým dobrým přítelem, sdělil, že jednapadesátiletý kouč Spojených států byl už kontaktován manažery anglické fotbalové asociace. Bierhoff rovněž věří, že by byl Klinsmann vhodná volba pro přestavbu kádru.

„Myslím si, že už je s nimi v kontaktu" řekl osmačtyřicetiletý rodák z Karlsruhe, jenž hrál po boku Klinsmanna v německé reprezentaci na památném Euru 1996. „Národnímu celku také předal hrdost a skvělou atmosféru i organizaci. Úspěch německého příběhu tkví v dobré organizaci, ale hlavně v dobré atmosféře uvnitř celé skupiny. A to všechno se budovalo od příchodu Jürgena," pokračoval Bierhoff.

„Byl by vhodným mužem pro Anglii. Přináší motivaci a má kuráž na to, aby dělal těžká a důležitá rozhodnutí, což je možná to, co nyní anglický fotbal potřebuje" dodal závěrem bývalý útočník Hamburku, Udinese či AC Milán.

Reklama

Související témata: