Hlavní obsah

Kolem Mbappého znovu rušno. Po Liverpoolu se do hry vložil další gigant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní přestupová sága francouzské superhvězdy Kyliana Mbappého se chtě nechtě blíží ke svému rozuzlení. 24letý útočník, který jasně vyjádřil neochotu pokračovat v Paris Saint-Germain, by mohl zamířit na Ostrovy. Vedení PSG mělo obdržet nabídku na hostování od Liverpoolu. Podle serveru Dailymail se do celé záležitosti nyní měla vložit i londýnská Chelsea.

Foto: Lewis Joly, ČTK/AP

Kylian Mbappé už toho v dresu francouzského Paris Saint-Germain možná moc neodehraje.

Článek

Mbappému končí v PSG smlouva příští rok v létě, fotbalista kontrakt odmítl prodloužit, a pokud se nyní v létě nenajde řešení, útočník odejde příští rok z klubu zdarma. PSG už avizovali, že v takovém případě ho nechají celý rok sedět na lavičce.

Mbappého vysněnou destinací má být Real Madrid. Vedení PSG má ale rok před vypršením smlouvy po Španělech vyžadovat více než 200 milionů eur. Bílý balet má v mysli jiné řešení, Mbappého chtějí přivést až za rok a zadarmo.

O angažmá superhvězdy tak má nyní jednat i Liverpool. Angličané mají v úmyslu Mbappého získat na jednu sezonu, a to formou hostování. Takové řešení se jeví jako win-win situace pro všechny. Mbappé nebude rok na lavičce, PSG inkasuje za svou hvězdu alespoň něco, za Liverpool bude rok hrát nejlepší útočník světa a Real se po sezoně dočká bezplatného příchodu největší fotbalové hvězdy současnosti.

Do situace se podle ostrovního Dailymailu nyní vložila také londýnská Chelsea miliardáře Todda Boehlyho. Zástupci ze Stamford Bridge mají v úmyslu postupovat stejně jako Liverpool, tedy nabídnout Mbappému a PSG roční hostování.

Přestupové okno se uzavírá 1. září. Do té doby bude jasné, kde největší fotbalová hvězda současnosti zakotví.

Mbappé a PSG v minulých dnech obdrželi lukrativní nabídku ze Saudské Arábie. Klub al-Hilál by za přestup mistra světa zaplatil Pařížanům neskutečných 300 milionů eur (asi 7,25 miliardy korun). Mbappé ale se Saúdy odmítl jednat, ve své kariéře chce pokračovat na nejvyšším fotbalovém levelu starého kontinentu.

Reklama

Související témata: