Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Coufal okořenil návrat do sestavy skvělým výkonem. Říká si o novou smlouvu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Forma je zpátky? Obránce národního týmu Vladimír Coufal je již plně zotavený po operaci třísla, jíž podstoupil v průběhu minulého ročníku a naplno ukazuje dovednosti, kterými si vysloužil angažmá v nejprestižnější lize světa. Po slabším úvodu ročníku sice dvě ligová utkání proseděl na lavičce, v duelu West Hamu na hřišti Southamptonu se ale vrátil do základní jedenáctky a pomohl ke konečné remíze 1:1. Coufal za své počínání obdržel od analytického portálu SofaScore hodnocení 7,5, stal se tak vůbec nejlepším krajánkem víkendu. Předčil například spoluhráče z klubu Tomáše Součka, který nastoupil po jeho boku nebo středopolaře Marka Hanouska z polského Widzewu Lodž.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Vladimír Coufal (vlevo) v akci během utkání Premier League na hřišti Southamptonu.

Článek
Fotogalerie

Coufal přitom do sezony nevstoupil vůbec ideálně, fanouškovský portál Hammers News v září dokonce jeho výkony označil jako „otřesné". Pomohla mu ale reprezentační pauza, po níž se prezentoval solidně v soubojích Konferenční ligy, kouč David Moyes na něj tak ukázal i v ligovém utkání v Southamptonu.

Tam odehrál 30letý plejer plnou porci minut na pozici pravého halvbeka v systému 3-4-3 a nepočínal si vůbec zle, z hostujících hráčů v poli oznámkovalo SofaScore lépe jen Declana Rice, autora vyrovnávací branky Kladivářů. Bývalý hráč Slavie či Liberce piloval lajnu tak, jak je mu to vlastní, do vápna poslal osm centrů a připsal si tři klíčové přihrávky. Dařilo se mu i směrem vzad, stoprocentní byl ve vzduchu a dále vyhrál pět ze šesti soubojů na zemi, které podstoupil.

Coufalovi končí smlouva u Kladivářů v červnu příštího roku, v současné sezoně tak bude dělat vše pro její prodloužení. „Slibovat nic nemohu, na rovinu ale říkám, že ve West Hamu budu tak dlouho, jak to jen půjde," prohlásil reprezentační bek ve zpovědi pro server Bez Frází. A pokud bude ve spolehlivých výkonech pokračovat, nic nebude bránit tomu, aby si nový kontrakt v Londýně vysloužil, ačkoliv v létě oslaví již 31. narozeniny.

Reklama