Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Matěj! Pan 0:0 trumfl i Součka, velí mu hvězda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřebuje už chytat v dospělém fotbale, proto opustil Manchester United a vydal se na zkušenou do třetiligového Burtonu. Jedenadvacetiletý brankář Matěj Kovář se o Velikonocích vytáhl až do sestavy kola. Gólman Lvíčat si v analytickém hodnocení vysloužil parádní známku 8,3, díky níž byl nejlepším českým legionářem víkendu. Porazil i Tomáše Součka z West Hamu a Michaela Hubínka z polské ligy.

Foto: burtonalbionfc.co.uk

Matěj Kovář (vpravo) se prosadil do branky Burtonu.

Článek
Fotogalerie

Matěj! Prostým zvoláním Burton Albion na svém twitterovém účtu oznamuje, že český brankář se za výkon na půdě Accringtonu (0:0) dostal do sestavy kola anglické League One.

Matěj Kovář v zimě prodloužil smlouvu s Manchesterem United do června 2023 s opcí na další rok. Jaro ale reprezentant do 21 let tráví na hostování v třetiligovém Burtonu.

Na nové štaci ho vede nizozemský trenér a bývalý útočník Jimmy Floyd Hasselbaink. Známý rodák ze Surinamu měl bohatou hráčskou kariéru, nejvíce gólů (70) vstřelil během čtyřletého angažmá v Chelsea.

Kovářovi trvalo dlouho, než bývalou hvězdu přesvědčil. Do branky se dostal až v posledních třech kolech - a všechny tři zápasy Burtonu s ním v brance skončily shodným výsledkem 0:0! Nedostal tedy gól ani od lídra tabulky z Wiganu.

Jedenadvacetiletý Kovář je jedničkou českého týmu do 21 let. Do United přestoupil před čtyřmi lety ze Slovácka. Působil v mládežnické akademii Rudých ďáblů, naposledy chytal za mužstvo do 23 let a trénoval s A-týmem. Během podzimní části minulého ročníku hostoval ve Swindonu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.