Hlavní obsah

Leicester chtěl odložit utkání s Tottenhamem, Premier League žádost zamítla

Vedení fotbalové Premier League zamítlo žádost Leicesteru o odložení nejbližšího ligového utkání z důvodu nákazy koronaviru v týmu a velkému počtu zraněných hráčů. "Lišky" mají podle kouče Brendana Rodgerse mimo hru devět fotbalistů, přesto ve čtvrtek nastoupí k domácímu utkání proti Tottenhamu, pro který to bude první zápas po skončení karantény.

Foto: Peter Powell, Reuters

Fotbalisté Leicesteru City.

Článek

"Máme teď pět zápasů ve 13 dnech. To je náročný program i s kompletním kádrem, my ale kvůli covidu nemůžeme rotovat sestavu. Hráči jsou pak přetížení a jsou z toho další zranění," postěžoval si Rodgers. Jeho svěřenci se nepotýkají pouze s tradičně našlapaným prosincovým programem v anglické lize, ale museli také cestovat k utkáním Evropské ligy.

"Ocitli jsme se v extrémní situaci, ale od vedení soutěže se nám nedostalo podpory. Je to zklamání," dodal velšský kouč.

Problémy řeší i Tottenham, který přišel kvůli karanténě o duel Evropské konferenční ligy s Rennes a v lize nehrál s Brightonem. Trenér Antonio Conte má k dispozici pouze 16 trénujících fotbalistů včetně několika mladíků.

"Situace se u nás příliš nezměnila. Někteří hráči se vrátili do tréninku, ale není jich mnoho, protože jsme měli nákazu i v týmu do 23 let. Ostatní jsou v izolaci. Tři dny jsme vůbec netrénovali, hráčům bude trvat, než se jim vrátí fyzická kondice," uvedl Conte.

V Premier League byla kvůli covidu-19 zatím odložena utkání Brighton - Tottenham a Brentford - Manchester United. Vedení soutěže v reakci zpřísnilo hygienická opatření a zvýšilo frekvenci testování.

Na složitou situaci kolem zranění a koronaviru si postěžoval i kouč Norwiche Dean Smith, jenž vyjádřil obavu, zda jeho tým bude moct nastoupit k nedělnímu duelu s West Hamem. Podle Sky Sports ale Premier League zatím neplánuje do konce týdne odkládat žádné další zápasy.

Reklama

Související témata: