Hlavní obsah

Liverpool - Leeds 6:0Liverpool se po kanonádě přiblížil vedoucímu Manchesteru City

Fotbalisté Liverpoolu deklasovali v anglické lize 6:0 Leeds a po šestém vítězství za sebou se přiblížili na tři body vedoucímu Manchesteru City, jenž o víkendu ztratil body porážkou 2:3 s Tottenhamem. Dvakrát se trefili Muhammad Salah a Sadio Mané.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Liverpoolský Virgil van Dijk se raduje z branky proti Leedsu.

Článek

Salah otevřel skóre zápasu v 15. minutě z penalty a stejným způsobem zvýšil ve 35. minutě už na 3:0. Mezitím se egyptský křídelník podílel na ofenzivním výletu stopera Joëla Matipa zakončeném ve 30. minutě druhou brankou utkání.

Salah měl prsty také v gólové akci v 80. minutě, kterou zakončil Mané. Senegalský útočník přidal pátou branku v 90. minutě a debakl Leedsu dokonal v nastaveném čase hlavičkou po rohu Virgil van Dijk.

Tottenham na sobotní vítězství nad City nenavázal a překvapivě podlehl 0:1 na hřišti o záchranu bojujícího Burnley. Jediný gól vstřelil hlavou v 71. minutě Ben Mee a znemožnil tak osmým Spurs dotáhnout se bodově na pátý West Ham a šestý Arsenal.

Burnley zůstalo po třetí výhře v sezoně v pásmu sestupu, ale posunulo se na 18. místo před Watford, který dnes utrpěl doma debakl 1:4 s Crystal Palace.

Anglická fotbalová liga:
13. kolo:
Burnley - Tottenham 1:0 (71. Mee).
18. kolo:
Watford - Crystal Palace 1:4 (18. Sissoko - 85. a 90. Zaha, 15. Mateta, 42. Gallagher).
19. kolo:
Liverpool - Leeds 6:0 (15. a 35. Salah obě z pen., 80. a 90. Mané, 30. Matip, 90.+3 Van Dijk).

Reklama

Související témata: