Hlavní obsah

Liverpool - Tottenham 1:1Liverpool zaváhal v boji o titul, United schytali výprask

Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu ve 36. kole anglické ligy doma remizovali 1:1 s Tottenhamem a zaváhali v boji o mistrovský titul. Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa sice poskočili do čela tabulky o skóre před rivala Manchester City, ale úřadující šampioni mají k dobru nedělní utkání s Newcastlem. Chelsea v sedmé minutě nastavení ztratila vítězství nad Wolverhamptonem a doma hrála 2:2. Třetí tým tabulky stále nemá jisté umístění v nejlepší čtyřce Premier League. Manchester United v Brightonu utrpěl debakl 0:4 a ztratil i teoretickou šanci skončit na čtvrté příčce zajišťující účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Watford se stal druhým sestupujícím do druhé ligy po porážce 0:1 na hřišti Crystal Palace.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolu se titul hodně vzdálil, ví to i útočník Mohamed Salah.

Článek
Fotogalerie

Po bezbrankové první půli v Liverpoolu otevřeli skóre hosté, poté co v 56. minutě akci Kanea a Sessegnona zakončil zblízka Son Hung-min. Jihokorejský útočník zaznamenal 20. ligový gól v sezoně. "Reds" dostali soupeře pod tlak a v 74. minutě vyrovnal Díaz tečovanou ranou, ale finalisté Ligy mistrů už víc nestihli a v domácí soutěži na stadionu Anfield zaváhali po sérii 12 výher. Tottenham zůstal pátý o bod za čtvrtým Arsenalem, jenž v neděli přivítá Leeds.

Chelsea poslal do vedení v 56. minutě Lukaku z pokutového kopu a hned za dvě minuty belgický útočník skóroval střelou k tyči. "Vlky" ale v 79. minutě vrátil do hry čerstvý náhradník Trincao a kapitán Coady těsně před koncem vyrovnal. Zápas na stadionu Stamford Bridge osobně sledoval očekávaný nový majitel londýnského klubu Todd Boehly.

V Brightonu se jako první trefil v 15. minutě Caicedo. Domácí poté od 49. do 60. minuty rozebrali obranu Manchesteru United dalšími třemi góly. Trossard nejprve asistoval Cucurellovi a Grossovi a následně sám uzavřel skóre. Šestí "Rudí ďáblové" venku v Premier League prohráli popáté za sebou, devátý Brighton dosáhl svého nejvyššího vítězství v anglické lize.

O porážce Watfordu s Crystal Palace rozhodla Zahova proměněná penalta z 31. minuty. Hostující Kamara byl navíc v 69. minutě vyloučen. Trenérovi Watfordu Hodgsonovi nevyšel návrat na stadion bývalého mužstva. "Sršni" opouštějí nejvyšší soutěž po dvou letech. Už v minulém kole jako první v této sezoně získal jistotu sestupu Norwich.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Brentford - Southampton 3:0 (13. Jansson, 14. Wissa, 79. Ajer)
Burnley - Aston Villa 1:3 (90.+1 Cornet - 7. Ings, 31. Buendía, 52. Watkins)
Chelsea - Wolverhampton 2:2 (56. z pen. a 58. Lukaku - 79. Trincao, 90.+7 Coady)
Crystal Palace - Watford 1:0 (31. Zaha z pen.)
Brighton - Manchester United 4:0 (15. Caicedo, 49. Cucurella, 57. Gross, 60. Trossard)
Liverpool - Tottenham 1:1 (74. Díaz - 56. Son Hung-min)

Reklama

Související témata: