Hlavní obsah

Lockyer po dvou kolapsech skládá lego a poprvé zašel za týmem. Bude ještě hrát?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruce měl frajersky v kapsách a pod zelenou kšiltovkou úsměv od ucha k uchu. Tom Lockyer poprvé od prosincového srdečního kolapsu na hřišti zašel za svými parťáky z fotbalového Lutonu. „Neuvěřitelně statečný chlapík,“ řekl trenér Rob Edwards o kapitánovi. Jeho fotbalová budoucnost? Zatím krajně nejistá.

Foto: Profimedia.cz

Tom Lockyer loni dvakrát zkolaboval přímo na hřišti, kapitán Lutonu od poloviny prosince nehraje.

Článek

Vystoupil z auta a dlouze se objal s kumpánem Carltonem Morrisem. Byl to dojemný moment, možná se jim do očí draly slzy. A nejen jim dvěma, Lockyer obešel celý tým. V civilu sledoval trénink a párkrát si kopl do míče. „Hodně emotivní chvíle. Tom nám krásně zpříjemnil den,“ usmál se kouč Edwards.

„Bylo fajn zase všechny vidět,“ vyznal se velšský stoper pro klubový web. „Moc mi to chybělo, fotbal je můj svět. Když jsem od něj odstřižený, je to pro mě složité.“

Doma si krátí čas skládáním lega, občas něco kutí a možná si v hlavě přehrává hořký scénář loňského roku. Pokud Lockyerův pohnutý příběh neznáte, vězte, že dvakrát zkolaboval přímo na hřišti. Poprvé koncem května, když s Lutonem bojoval o postup do Premier League. A pak krátce před Vánoci v Bournemouthu, ligový zápas zůstal za stavu 1:1 nedohraný. Pět dnů ho kurýrovali v nemocnici a implantovali mu kardioverter-defibrilátor, který hlídá a podle potřeby obnovuje srdeční tep.

S malou krabičkou pod kůží hrají i dánský záložník Christian Eriksen či nizozemský stoper Daley Blind, ovšem oba zkolabovali jen jednou. Lockyer je na první pohled choulostivější případ, chce to čas a trpělivost.

Vrátí se na zelené jeviště, nebo v devětadvaceti skončí? Tohle se teď v Lutonu neřeší.

„Nedáváme si žádné časové horizonty. Tom rehabilituje, ale je to pomalý proces,“ popsal trenér Edwards. Prozradil, že Lockyer neřeší jen fotbal, brzy bude tátou: „Tohle je teď jeho hlavní náplň života.“

Reklama