Hlavní obsah

MADE IN ENGLAND: Arsenal potvrdil formu, Coufal chyboval, ale špatně nehrál. Martínez zesměšnil sám sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po měsíci a půl se opět rozjela anglická fotbalová Premier League. West Ham s českými reprezentanty Vladimírem Coufalem a Tomášem Součkem v sestavě vedl po poločase na Arsenalu 1:0, vedoucí tým soutěže ale po přestávce skóre otočil a vyhrál 3:1. Nejen toto utkání rozebírá v pravidelném komentáři pro Sport.cz bývalý český reprezentant Daniel Pudil, jenž strávil sedm let profesionální kariéry v Anglii. Věnuje se i nevkusnému chování brankáře Aston Villy a čerstvých mistrů světa Argentince Emiliana Martíneze, který při oslavách zesměšňoval francouzského šutéra Kyliana Mbappého.

Foto: Sport.cz s využitím Reuters

Arsenal potvrdil formu, Coufal chyboval, ale špatně nehrál, říká Daniel Pudil.

Článek

„Arsenal se v prvním zápase po mistrovství světa rozjížděl trochu pomalu, hodně držel balon, ale v první půli se přes zalezlého soupeře těžko dostával. West Ham hrozil z brejků a z jednoho takového vybojoval penaltu. Podle mě byla trochu sporná, nevím, jak velký ten kontakt byl, ale budiž. West Ham ji proměnil, ale domácí ve druhém poločase absolutně ukázali svou kvalitu a zaslouženě vyhráli.

Zdálo se mi, že Arsenal nic ze své fazony neztratil. Jak jsem zmínil, rozjížděl se pozvolněji, ale myslím, že takhle to bude mít po šestitýdenní pauze každý tým. Není sranda do toho hned zase naskočit. A mají na své straně fanoušky, kteří jsou po první části sezony naladění a týmu pomáhají.

Kanonýři se nyní musejí obejít bez zraněného útočníka Gabriela Jesuse. Je to pro ně ztráta, ale mají dostatečnou kvalitu, aby ho nahradili. Nketiah má obrovskou kvalitu a chuť ukázat, že může Jesuse zastoupit. Speciálně ve druhém poločase to potvrdil a vstřelil krásný gól, kdy se otočil kolem Kehrera a hezky na kříž zakončil.

Bohužel k prvnímu gólu Arsenalu se namotal Vláďa Coufal. O dva nebo tři metry se zapomněl za obrannou linií, kvůli němu se nepískal ofsajd a Saka vyrovnal. To domácí nakoplo, Cufovi se to bude vyčítat, ale jinak si nemyslím, že by hrál špatně. V první půli zabránil brejku, věřím, že ho trenér Moyes neodepíše.

West Ham je každopádně dál v těžké situaci. Zápas na hřišti lídra pro něj představoval těžký vstup do soutěže po mistrovství světa, ale progres z jeho strany jsem moc neviděl. Uvidíme, co se bude dít dál a jak se West Ham bude prezentovat v dalších zápasech. Potřebuje zabrat.

Musím říct, že mě baví Newcastle. Leicester určitě není lehkým soupeřem, zvlášť na svém hřišti, ale Newcastle tam jasně vyhrál. Je na vlně, v klubu to dělají dobře. Nehrnou se do žádných obrovských nákupů, ale dobře kádr doplňují. Zatím musejí být spokojení. Do budoucna mohou být adepti na titul.

Pro mě tak rychlý vzestup Newcastlu není až tak velkým překvapením, protože znám práci trenéra Eddieho Howea z Bournemouthu. Jeho rukopis je vidět a po záchraně dostal volnou ruku pro práci. Potvrzuje se, že když trenér dostane šanci a klid na práci, výsledky se dostaví. Vidíme to na Newcastlu, Arsenalu s Mikelem Artetou a koneckonců se to začíná projevovat v Manchesteru United v případě Erika ten Haga.

Ještě se zastavím u brankáře Emiliana Martíneze, který za Aston Villu v prvním zápase po triumfu na mistrovství světa nechytal. Jeho chování vzbudilo rozruch a já vůbec nerozumím tomu, proč dělal takové věci.

Nechápu, že předvedl obscénní gesto při předávní ceny pro nejlepšího gólmana mistrovství světa, navíc ještě v Kataru, kde se na některé věci nahlíží jinak. A pak při oslavách zesměšňoval Kyliana Mbappého, který mu dal ve finále tři góly a pak ještě proměnil penaltu v rozstřelu. Kdyby Mbappého vychytal, řeknu si: ‚dobrý'. Ale takhle to nedává vůbec logiku, zesměšnil sám sebe. Spíš ukázal, jaký je hlupák.

Pro Aston Villu je důležitým hráčem, dosud byl jedničkou. Ale musí se umět chovat i mimo hřiště. Předpokládám, že v klubu s ním jeho chování budou řešit, promluví si s ním, ale na druhou stranu si nemyslím, že by se ho chtěli zbavit. Přeci jen je dobrou vizitkou, když máte v týmu gólmana mistrů světa. Ale nic to nemění na tom, že Martínez hodil špatné světlo na sebe i na klub."

Reklama