Hlavní obsah

Arsenal - Manchester City 1:4Manchester City a Brentford jsou v semifinále Ligového poháru

Aktualizováno

Obhájce prvenství Manchester City postoupil do semifinále anglického Ligového poháru po vítězství 4:1 na hřišti Arsenalu. Ve čtvrtfinále uspěl i druholigový Brentford, který gólem Joshuy Dasilvy z 66. minuty vyřadil účastníka Premier League Newcastle a zaznamenal největší úspěch v klubové historii.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Fotbalisté Brentfordu se radují z postupu do semifinále Ligového poháru

Článek

Reprízu finále z roku 2018 rozehráli lépe "Citizens", už po třech minutách hry si na centr naskočil Gabriel Jesus a otevřel skóre. Domácím se podařilo srovnat ještě do přestávky, hlavou se trefil Alexandre Lacazette.

Poté už se prosadili pouze hosté. Nejprve Rijád Mahríz v 55. minutě z volného přímého kopu, který propadl rukavicemi Rúnara Alexe Rúnarssona, a tři minuty na to přeloboval vybíhajícího brankáře Phil Foden.

Pojistku přidal v 73. minutě Aymeric Laporte. City může díky postupu dál pomýšlet na čtvrtý zisk Ligového poháru v řadě a celkově osmý triumf, čímž by vyrovnal rekord Liverpoolu.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Fotbalisté Brentfordu se radují z postupu do semifinále Ligového poháru

Newcastle končí

Newcastle doplatil na absenci několika opor. Dlouhodobě mu chybí slovenský brankář Martin Dúbravka a kvůli problémům s koronavirem také kapitán Jamal Lascelles či křídelní hráč Allan Saint-Maximin.

Brentford nemusí být jediným zástupcem druhé nejvyšší soutěže v semifinále Ligového poháru. Ve středu se o postup popere Stoke City proti Tottenhamu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články