Hlavní obsah

Manchester City by měli opustit kapitán Gündogan a obránce Mendy

Manchester City s velkou pravděpodobností opustí kapitán Ilkay Gündogan a obránce Benjamin Mendy. Vítěz treble z minulé sezony oba fotbalisty zařadil na seznam hráčů, kteří mohou po vypršení smlouvy na konci června odejít.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Manchester City v euforii! Kapitán Ilkay Gündogan převzal ušatý pohár...

Článek

Německý záložník Gündogan výrazně pomohl k triumfům v Lize mistrů, anglické lize a Anglickém poháru. Podle médií se rozhodl po sedmi letech z Manchesteru odejít za novou výzvu. Zájem o rodáka z Gelsenkirchenu údajně projevily Barcelona, Arsenal, kluby ze Saúdské Arábie nebo bývalý zaměstnavatel Dortmund.

Dvaatřicetiletý Gündogan s mužstvem trenéra Pepa Guardioly vyhrál 14 trofejí včetně pěti mistrovských titulů. Německý reprezentant s tureckými kořeny ve 304 soutěžních zápasech za City zaznamenal 60 gólů a 40 asistencí.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Manchesterský Rodri (vpravo) slaví svůj gól ve finále Ligy mistrů, zleva Ilkay Gündogan a Erling Haaland.

O čtyři roky mladší Mendy do Manchesteru City přestoupil v létě 2017 z Monaka za 52 milionů liber. Naposledy v soutěžním utkání nastoupil v srpnu 2021, poté ho anglický klub suspendoval kvůli obvinění ze znásilnění.

Francouzského beka v lednu shledal soud v Chesteru nevinným v šesti případech obvinění ze znásilnění a jednoho sexuálního napadení. Mistr světa z roku 2018 stále čelí obvinění v jednom případu znásilnění a v dalším z pokusu o znásilnění. Soud s Mendym by měl pokračovat na konci června.

Reklama

Související témata: