Hlavní obsah

Manchester City získal útočníka Álvareze, Tottenham duo z Juventusu

Manchester City získal argentinského fotbalistu Juliána Álvareze z River Plate. Dvaadvacetiletý útočník zůstane v mateřském klubu na hostování minimálně do konce této sezony. S anglickým mistrem podepsal smlouvu na pět a půl roku.

Foto: Agustin Marcarian, Reuters

Argentinec Julián Álvarez.

Článek

City za Álvareze, který je považován za jednoho z největších jihoamerických talentů současnosti, podle serveru BBC Sport zaplatili 14,1 milionu liber (asi 412 milionů korun), což byla výkupní klauzule v jeho smlouvě.

Ofenzivní univerzál v A-týmu River Plate debutoval v říjnu 2018, za celek z Buenos Aires v 96 soutěžních utkáních zaznamenal 36 gólů a 25 asistencí. Álvarez šestkrát nastoupil za argentinskou reprezentaci, s níž loni v létě slavil zlato na Copě América.

Tottenham v poslední den přestupového období získal dva fotbalisty z Juventusu Turín. Uruguayský záložník Rodrigo Bentancur zamířil do londýnského klubu na přestup a švédský křídelník Dejan Kulusevski na osmnáctiměsíční hostování s opcí.

Čtyřiadvacetiletý Bentancur přišel do Juventusu v létě 2017 z Bocy Juniors, ve 181 soutěžních zápasech si připsal tři góly a 18 asistencí. Šestačtyřicetinásobný uruguayský reprezentant podepsal smlouvu do roku 2026. Tottenham za Bentancura podle BBC Sport zaplatí 15,9 milionu liber (zhruba 463 milionů korun), částka se může navýšit o dalších pět milionů liber (asi 146 milionů korun) na bonusech.

O tři roky mladší Kulusevski v dresu Staré dámy absolvoval 74 soutěžních utkání, vstřelil devět branek a přidal 10 asistencí. V Itálii hrával také za Bergamo a Parmu. Ofenzivní univerzál s makedonskými kořeny za švédský národní tým, který hraje s Českem v březnovém semifinále baráže o postup na mistrovství světa, skóroval jednou ve 20 duelech. Spurs vyjde Kulusevského hostování na 8,3 milionu liber (242 milionů korun), opce na přestup činí dalších 29,2 milionu liber (851 milionů korun).

Tottenham vedený bývalým trenérem Juventusu Antoniem Contem dnes poslal Tanguye Ndombeleho na hostování do Lyonu. Odejít by mohli i další záložníci Dele Alli nebo Giovani lo Celso.

Reklama

Související témata: