Hlavní obsah

Manchester United ukončil v reakci na ruskou invazi spolupráci s Aeroflotem

Fotbalový klub Manchester United ukončil v reakci na vojenskou invazi Ruska na Ukrajinu spolupráci s ruskou leteckou společností Aeroflot. Čtvrtý tým aktuálního ročníku anglické Premier League o tom informoval na svém webu.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Anthony Elanga (uprostřed) slaví se spoluhráči z Manchesteru United gól proti Atlétiku Madrid v utkání Ligy mistrů.

Článek

"Ve světle událostí na Ukrajině jsme odebrali Aeroflotu sponzorská práva. Sdílíme obavy našich fanoušků po celém světě a vyjadřujeme naše sympatie všem, kterých se to týká," oznámili kluboví zástupci.

Aeroflot byl sponzorem Manchesteru United od roku 2013. Anglický klub pravidelně využíval ruské státní aerolinky k letům k pohárovým zápasům. Už před středečním utkáním Ligy mistrů na hřišti Atlética Madrid (1:1) ale jejich služby odmítl a na poslední chvíli použil charterový let. Aeroflot od čtvrtka nesmí létat do Velké Británie, tamní úřad pro civilní letectví mu po začátku invaze pozastavil povolení.

Nejde o první krok evropských fotbalových klubů proti ruským sponzorům. Kvůli útoku na Ukrajinu odstranilo vedení druholigového německého klubu Schalke 04 z dresů logo hlavního sponzora, ruské státní společnosti Gazprom. Naproti tomu evropská fotbalová unie UEFA zatím o možném ukončení spolupráce s Gazpromem nerozhodla.

Reklama

Související témata:
Aeroflot