Hlavní obsah

Mimozemšťan De Bruyne! Kevine, jsi drahokamem v koruně, rozplývá se legenda United

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snový comeback. Vypadalo, že na trávník St. James Parku vběhl mimozemšťan. Záložník Manchesteru City Kevin de Bruyne, který nastoupil do zápasu anglické ligy po pěti měsících, vystřihl na stadionu Newcastlu během závěrečných 21 minut dechberoucí part. Nejprve vyrovnal, v nastavení pak nádherným pasem připravil vítězný gól na 3:2 pro Oscara Bobba.

Foto: Owen Humphreys, ČTK/AP

Záložník Manchesteru City Kevin De Bruyne (uprostřed) slaví gól.

Článek

„Jsem na Kevina trochu naštvaný a nevrlý, protože nedal gól z přímého kopu, který zahrával hned po příchodu na hřiště,“ vtipkoval po utkání trenér City Pep Guardiola. „Kevin je neuvěřitelný hráč. Když má míč a kolem sebe rychlostní typy, dokáže rozdávat přihrávky jako nikdo jiný na světě,“ dodal Guardiola.

Dvaatřicetiletý belgický záložník nastoupil v Premier League poprvé od srpna, kdy si v úvodní kole proti Burnley obnovil zranění stehenního svalu z květnového finále Ligy mistrů proti Interu Milán (výhra 1:0). V sobotu v Newcastlu však převedl fantastickou dvacetiminutovku. „Chlape, jsi drahokamem v koruně,“ vzkázal De Bruynemu legendární stoper Manchesteru United Rio Ferdinand.

Jako by se vrátila ještě vylepšená verze De Bruyneho. Během krátkého pobytu na trávníku stihl vstřelit gól, asistovat u vítězné trefy, vytvořit velkou šanci. K tomu rozdával počítačově přesné, chytré přihrávky.

Třešničkou na dortu byl jeho pas na Bobba za obrannou linii domácích. Mladý norský útočník neméně zdařile balon v plné rychlosti převzal, udělal kličku slovenskému brankáři Martinu Dúbravkovi a vzápětí slavil premiérovou trefu v anglické lize a triumf 3:2. „Děkuji ti. Jsi jediný na světě, kdo tohle dokáže, hrát s tebou je skvělé,“ vzkázal De Bruynemu autor vítězné branky na sociální síti.

„Tyhle zápasy mi chyběly. Na hřišti jsem se bavil fotbalem, bylo to vlastně celé bláznivé. Myslím, že těch jednadvacet minut jsem zvládnul spíš vůlí, momentálně nejsem schopen hrát celý zápas.,“ řekl De Bruyne, který se stal prvním hráčem City od roku 2014, jenž v roli náhradníka skóroval a přihrál na gól. V počtu asistencí (103) v rámci Premier League už dostihl třetího v pořadí Wayna Rooneyho.

„Náš král je zpátky,“ stojí na účtu Manchesteru City na sociální síti X vedle fotky De Bruyneho. Stane se návrat 32letého Belgičana rozhodujícím momentem na cestě Citizens za obhajobou?

Reklama