Hlavní obsah

Manchester City - Arsenal 4:1Mistrovský sen Arsenalu se po debaklu se City rozplývá

Fotbalisté Manchesteru City v anglické lize porazili ve středečním šlágru 33. kola Arsenal 4:1 a na londýnského lídra Premier League ztrácí z druhého místa dva body. Sen Gunners o prvním titulu od roku 2004 se tak začíná rozplývat, protože obhajující Citizens mají navíc dva zápasy k dobru.

Foto: Phil Noble, Reuters

Erling Haaland střílí čtvrtý gól Manchesteru City v utkání s Arsenalem.

Článek

City nakročili k sedmé ligové výhře za sebou už v prvním poločase. V sedmé minutě otevřel skóre De Bruyne a těsně před pauzou zvýšil Stones. Belgičan De Bruyne se prosadil ještě v 54. minutě, druhou asistenci si připsal nejlepší kanonýr soutěže Haaland. Norský kanonýr se dočkal 33. gólu v ligovém ročníku až v páté minutě nastavení. Předtím se trefil hostující Holding.

Arsenal v Premier League protáhl sérii bez vítězství na čtyři zápasy, s Manchesterem City prohrál osmý soutěžní duel po sobě.

Foto: Phil Noble, Reuters

Erling Haaland z Manchesteru City oslavuje svou trefu v utkání s Arsenalem.

West Ham sice v Londýně poslal do vedení ve 12. minutě Lucas Paquetá, ale Gakpo rychle odpověděl a v 67. minutě obrat Liverpoolu dokonal Matip. Domácí nebodovali po třech kolech a na 14. místě neúplné tabulky mají pětibodový náskok na sestupové pásmo. Liverpool v lize zvítězil potřetí za sebou a vyhoupl se na šestou příčku.

Chelsea v první půli na Stamford Bridge nedovolila londýnskému rivalovi Brentfordu jedinou střelou na branku, přesto od 37. minuty prohrávala po vlastním gólu Azpilicuety. Hráči "Blues" po změně stran přidali, ale podobně jako v minulých utkáních zahazovali šance. Pojistku hostů přidal v 78. minutě Mbeumo. Chelsea je až na jedenácté pozici.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo
Nottingham - Brighton 3:1 (45.+3 vlastní Gross, 69. Danilo, 90.+1 Gibbs-White z pen. - 38. Buonanotte)
Chelsea - Brentford 0:2 (37. vlastní Azpilicueta, 78. Mbeumo)
West Ham United - Liverpool 1:2 (12. Paquetá - 18. Gakpo, 67. Matip)
Manchester City - Arsenal 4:1 (7. a 54. De Bruyne, 45.+1 Stones, 90.+5 Haaland - 86. Holding)

Reklama