Hlavní obsah

Muamba po problémech se srdcem věří, že ještě bude hrát fotbal

Londýn

Anglický záložník Fabrice Muamba z Boltonu, který kvůli zástavě srdce zkolaboval při čtvrtfinále Anglického poháru s Tottenhamem, věří, že jeho fotbalová kariéra neskončila a ještě se někdy objeví na hřišti.

Fabrice Muamba se usmívá na nemocniční posteli

Článek

"Bylo by to skvělé a doufám, že se mi to povede," citovala čtyřiadvacetiletého Muambu agentura Reuters. "Ale vím, že je skvělé být prostě naživu a milovat rodinu. Měl jsem velké štěstí," dodal bývalý člen anglické reprezentace do 21 let.

Muamba zkolaboval 17. března ve 41. minutě utkání na hřišti Tottenhamu a lékaři se poté snažili obnovit jeho srdeční činnost 78 minut, během kterých byl hráč fakticky mrtvý. "Pamatuji si, že jsem se snažil doběhnout centr Martina Petrova, a když jsem se vracel zpátky, cítil jsem závrať," prohlásil. "Těžko se to popisuje. Bylo to, jako kdybych nebyl ve vlastním těle, ale běžel vedle něj. Pak jsem zase vyrazil dopředu, ucítil jsem to znovu a potom už se mi všechno ztratilo v mlze," přidal.

Z nemocnice byl Muamba propuštěn v pondělí - pouhé dva dny poté, co při utkání ve druhé italské lize zkolaboval a následně zemřel pětadvacetiletý záložník Livorna Piermario Morosini. "Mám za sebou spoustu testů a pořád se neví, co můj kolaps způsobilo. Možná se to nikdy nedozvíme," uvedl Mumba. "Proto si užívám každý den a každý okamžik života, který mi Bůh dopřál," přidal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články