Hlavní obsah

Naštvaný Klopp: Další masivní úder, Liverpool si Ligu mistrů nezaslouží!

Pan neporazitelný! Tak titulují kouče Chelsea Thomase Tuchela německá média den poté, co porazil svého krajana Jürgena Kloppa. Díky vítězství nad Liverpoolem (1:0) ve čtvrtečním hitu anglické ligy prodloužil trenér Blues sérii neporazitelnosti na deset zápasů od svého příchodu na Stamford Bridge.

Foto: Laurence Griffiths, ČTK/AP

Sadio Mané (vlevo) z Liverpoolu v souboji o míč s Reecem Jamesem z Chelsea.

Článek

The Unbesiegbar One! Pan Neporazitelný! Takový titulek visí nad článkem o souboji dvou německých koučů v internetové verzi deníku Bild. Naopak klopýtání mistrovského Liverpoolu pod Kloppem server označil na „mega krizi".

„Jsem součástí výjimečného týmu, snažím se mu pomoct, aby byl úspěšný. Zatím se to daří. Zatím jsme nikdy neztratili odvahu a disciplínu. Porazili jsme Liverpool na jeho hřišti, což je velký výsledek. Bylo to pro nás zasloužené vítězství, jsem velmi šťastný," řekl Tuchel pro Sky Sports.

Duel, který byl přímým soubojem o čtvrtou příčku, která jako poslední zaručuje účast v základní skupině Ligy mistrů, rozhodl gól Masona Mounta ze závěru prvního poločasu. „Hrálo se o šest bodů., ale závod o Champions League stále pokračuje," prohlásil Tuchel.

Nástupce anglické legendy Franka Lamparda začal angažmá v Chelsea na konci ledna bezbrankovou plichtou s Wolverhamptonem (0:0), v následujících devíti utkáních dovedl mužstvo k sedmi výhrám a dvěma remízám.

„Věřím, že sérii neporazitelnosti ještě prodloužíme," uvedl 47letý Tuchel, jehož kariéra je propletena s Kloppovou. Stal se jeho následovníkem v Mohuči i poté v Dortmundu, ze srovnání pokaždé vyšel neúspěšně. Muž, který v uplynulé sezoně dovedl Paris St.Germain do finále Ligy mistrů, teď vystoupil z Kloppova stínu. Nad svým „učitelem" má momentálně navrch...

Foto: Oli Scarff, Reuters

Nadšený kouč Thomas Tuchel po výhře svých svěřenců z Chelsea nad Liverpoolem.

Kloppův Liverpool se v anglické lize trápí, pád s Chelsea byl jeho pátou domácí porážkou v tomto ročníku. Obhájce se dokonce pohybuje mimo pohárové pozice. „Musíme se zlepšit ve finální fázi, ukázat tam větší kvalitu. Prohra s Chelsea je pro nás další masivní úder. Pokud prohrajete doma tolik zápasů, Ligu mistrů si nezasloužíme," povzdechl si Klopp.

Reklama