Hlavní obsah

Nechci váš dres, vzkázal malý fanoušek hvězdám Chelsea po debaklu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Chelsea v úterním zápase Premier League v derby na Arsenalu trpěli. Bolestivý pro ně byl pohled nejen na výsledkovou tabuli, kde svítilo skóre 0:5, ale i do jejich sektoru. Malý fanoušek vytáhl transparent, na kterém stálo: „Nechci váš dres. Chci, abyste za nás chtěli bojovat.“ Odpověď kabiny na podobné výtky? „Určitě se snažíme,“ reagoval kapitán Blues Conor Gallagher.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Malý fanoušek Chelsea se vzkazem, že nechce dres jejích hráčů.

Článek

Chelsea držela přijatelný stav do poločasu, kdy prohrávala jen o branku. Ve druhé půli ale inkasovala čtyřikrát a odjela z Emirates Stadium s pětigólovou náloží (sestřih zápasu zde). „Muži proti klukům,“ shrnul dění na hřišti pro TNT Sports bývalý anglický reprezentant Rio Ferdinand. „Ano, Chelsea měla mladý tým, ale mladí hráči ne vždy vystupují nebojácně,“ dodal.

Ambiciózní tým ze Stamford Bridge prožívá další matnou sezonu, v tabulce Premier League se momentálně plácá na devátém místě. „Nezasloužíme si hrát evropské poháry, když budeme takhle propadat,“ uznal trenér Chelsea Mauricio Pochettino, po jehož konci někteří fanoušci znovu volají.

Argentinský kouč přiznal, že tým zápas za stavu 3:0 pro domácí vzdal. „Ale že by to bylo trapné? Ne. Nebylo by fér používat taková slova směrem k našim hráčům. Nebudu je obviňovat. Nemůžeme vinit mladé kluky, co hráli proti týmu, který bojuje o titul v Premier League,“ uvedl Pochettino.

Přitom o víkendu Chelsea statečně vzdorovala Manchesteru City v semifinále FA Cupu, prohrála 0:1. „Není omluva pro to, jak jsme hráli v sobotu ve Wembley proti Manchesteru City, jednomu z nejlepších mužstev na světě, a pak teď,“ krčil rameny trenér Chelsea.

„Už bylo mnohokrát řečeno, že jsme mladý tým, který nemá moc zkušeností z Premier League. Prožili jsem spoustu vzestupů a pádů, stále se zlepšujeme a pracujeme jako tým, abychom se posunuli na další úroveň,“ ujistil Gallagher.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Kapitán Chelsea Conor Gallagher a záložník Moises Caicedo po debaklu 0:5 na Arsenalu.

Chelsea hrála bez zdravotně indisponovaného Cola Palmera. „Když máme špatný den, jsme opravdu špatní. Když dobrý, jsme schopní všeho,“ mínil Pochettino.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.