Hlavní obsah

Varování pro Slavii! Řekové překonali krizi, v Edenu se nepodělají, hlásí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Panathinaikos Atény. Slavná řecká fotbalová značka, která v posledních letech trochu ztratila na lesku, se vrací do Česka, aby se ve čtvrtek od 19:00 srazila s pražskou Slavií v úvodním duelu třetího předkola Konferenční ligy. Sešívaní by se měli mít na pozoru, čeká je pořádně těžká šichta. Tvrdí to trenér Zdeněk Ščasný, jenž před sedmnácti lety tento klub vedl. „Panathinaikos překonal krizi a jde nahoru. Slavia si musí dát pořádný pozor," varuje kouč v pořadu Přímák od Sport.cz.

Trenér Zdeněk Ščasný se rozpovídal před utkáním Slavia - Panathinaikos. Řecký fotbal totiž dobře zná.Video: Sport.cz

 
Článek

Jaké dáváte Slavii šance, že přes řeckého soupeře přejde?

Kdyby to bylo před sedmi lety, řekl bych, že je Panathinaikos jasným favoritem. Pokud bych dotaz dostal před dvěma lety, tak bych favorizoval Slavii. Teď řeknu, že to bude vyrovnané. Co by snad v tuhle chvíli mohlo hrát pro Slavii, tak to, že Řekové nemají tolik zkušeností v pohárové Evropě. Ale to neberu jako velké minus.

Změní Slavia před zápasem s Panathinaikosem soupisku? Jindřich Trpišovský řeší, koho do útokuVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Může Trpišovského týmu nějak pomoci snadný postup přes soupeře z Gibraltaru?

Když to přeženu, ten tým sem přijel na výlet. Teď Slavii čeká řecký velkoklub, který bude sebevědomý. Řekové si nepřipouštějí, že mohou vypadnout, nepodělají se.

Přesto mluvíte o tom, že jsou šance vyrovnané, co vás k tomu vede?

Panathinaikos měl velké problémy, prošel si krizí, ale v posledním roce, možná půlroce, se hodně zvednul. Změnila se pochopitelně i Slavia. Před dvěma roky byla nějaká, v minulé sezoně se mi už tolik nelíbila a nejde jen o to, že přišla o titul.

Kde sledovat zápas Slavie v TV
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal odvysílají 3. předkolo Evropské konferenční ligy UEFA mezi Slavií Praha a Panathinaikosem. Přímý přenos začíná ve čtvrtek 4.8. 2022 od 18.40 hodin, moderátor David Sobišek přivítá ve studiu například slávistického srdcaře Davida Kalivodu. Samotným zápasem pak provede komentátorské duo ve složení Tomáš Radotínský a Václav Pilný. Aktuální informace z Edenu bude přinášet reportér Radek Šilhan

To, že Panathinaikos překonal krizi není pro borce z Edenu dobrá zpráva...

Jde nahoru. Je tam trenér Jovanovič, kterého znám ještě ze svého působení v Řecku. Je to zkušený a moc chytrý kouč. Jím vedené týmy mají vždy dokonale a detailně propracovanou defenzivu. Na Slavii bude skvěle připravený, těším se na ten souboj i z pohledu taktiky.

Fotbalový pořad Přímák na Sport.cz s bývalým reprezentantem Václavem Němečkem.Video: Sport.cz

Na co si musejí dát slávisté největší pozor?

Zase tolikrát jsem Panathinaikos neviděl. Ale dá se čekat, že bude hrát pozorně zezadu, těžko se mu dává gól a nepříjemný bude v protiútocích. V tom bude největší síla.

Jak na soupeře, jako je Slavia, pohlížejí v Řecku?

Bát se nebudou určitě, ani se ale v tuhle chvíli nebudou považovat za favority, protože Slavia si svými výkony zjednala respekt. Po losu mi volalo hodně řeckých novinářů a ptalo se, jak ten souboj vidím, protože znám řeckou ligu a hlavně Slavii.

Sestřih zápasu Konferenční ligy St Joseph's - Slavia. Podle expertů Pražany soupeř z Gibraltaru neprověřil ani náhodou...Video: O2 TV Sport

Vypadá to tedy, že berou Slavii vážně?

Myslím si, že určitý respekt tam bude, ale že by měli Řekové ze Slavie přehnaný strach, tak to určitě ne. Panathinaikos sice už není v takové síle, jako byl, ale je to řecký velkoklub, klub s ohromnou tradicí. Určitě budou sebevědomí a Slavii čeká těžká práce.

Dá se porovnat Panathinaikos z doby, kdy jste jej vedl, s tím současným?

Pořád má zahraniční hráče. Za mě tam ale bylo snad dvanáct národností, byli tam řečtí reprezentanti, mužstvo bylo našlapané hvězdami. Nebylo jednoduché dát vše dohromady. Dneska jsou ve skromnějších poměrech, fantastické tréninkové centrum, co měli, tak se ho snad museli zbavit. Znovu ale říkám, tým se zvedá a být Slavií, ani v nejmenším bych Panathinaikos nepodceňoval.

Reklama