Hlavní obsah

Neškodný Liverpool dostal ostudně naloženo od Brightonu. Nepamatuji si horší zápas, hlesl Klopp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední příčky, na které plánovali útočit podobně, jako v letech minulých, jsou jim na míle vzdáleny. Fotbalisté Liverpoolu se ale se svým osudem zdánlivě smiřují, alespoň soudě dle jejich dnešního vystoupení na hřišti Brightonu. Bezzubý výkon a prohra 0:3 jen demonstrují dosavadní sezónu Reds, kteří se i přes jmény nabitý kádr a ty vůbec nejvyšší ambice propadli na osmé místo tabulky. „Brighton Liverpool nejen porazil, ale dokonce naprosto přehrál,“ podivoval se komentátor BBC Mark Scott.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp během utkání s Brightonem.

Článek

Frustrace z výkonu i výsledku byla pak pochopitelně znát i u muže, který za návratem Liverpoolu mezi evropskou špičku stojí, tedy trenéra Jürgena Kloppa. „Nepamatuji si, že bychom někdy odehráli horší zápas. Byli jsme všude pozdě a nevyhrávali klíčové souboje, to je to nejhorší, co se vám může ve fotbale stát," smutnil německý kouč.

Pocity svého nadřízeného sdílel i záložník Jordan Henderson. „Od začátku do konce bylo všechno špatně. Brighton byl lepší v každém ohledu. Jsme opravdu zklamaní, víme že umíme hrát lépe," mrzelo kapitána Liverpoolu, který následně přiblížil i momentální atmosféru v kabině. „Jsme bez energie i sebedůvěry. Nesmím se ale litovat, je potřeba dále bojovat. Snad se nám to podaří brzy otočit," doufal Henderson.

Mdlé představení Liverpoolu neuniklo zcela pochopitelně ani expertům. „Alisson byl asi jejich nejlepším hráčem, což hovoří za vše," prohlásil trefně na adresu gólmana Reds bývalý obránce West Hamu či Crystal Palace Danny Gabiddon. Brighton totiž na branku značně věhlasnějšího soupeře vystřelil hned devětkrát a mohl při troše štěstí klidně zvítězit větším rozdílem.

Celku pod vedením Jürgena Kloppa navíc nefungoval ani střed hřiště, což byla v posledních letech věc opravdu málokdy vídaná. „Záložní řada byla úplně bez šťávy, působila až příliš staře," všiml si anglický internacionál Martin Keown. Alarmující je v tomto kontextu fakt, že všem třem středopolařům dnešní základní jedenáctky (Thiago, Henderson, Fabinho) je okolo třiceti, a o žádné opravdové veterány se tedy nejedná...

„Myslím si ale, že Klopp může být v klidu. Je to výborný manažer, i jeho týmy občas utrpí pokles formy," uzavřel na pozitivní notě Keown.

Reklama