Hlavní obsah

Nevíš, co děláš, slyšel Moyes od fanoušků při debaklu West Hamu. Trenér frustraci chápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před týdnem vyhráli fotbalisté West Hamu 4:0 a mohli doufat, že jim nabobtná sebevědomí a že se odrazí do lepších časů. V sobotu ale Kladiváři drsně vystřízlivěli, v Brightonu dostali v rámci Premier League nakládačku 0:4 a zase zahánějí blbou náladu. „Musíme se fanouškům omluvit, zklamali jsme je i celý klub,“ vysoukal ze sebe kapitán Declan Rice. Záložník Tomáš Souček odehrál za West Ham čtyřiasedmdesát minut a dostal žlutou kartu, bek Vladimír Coufal absentoval kvůli zranění.

Foto: Zac Goodwin, ČTK/AP

První branka do sítě West Hamu. Alexis Mac Allister z Brightonu proměnil penaltu.

Článek

Fanoušci londýnského klubu svou frustraci ventilovali. V první půli trenéra Davida Moyese ještě podpořili, ve druhém poločase ho častovali pokřiky jako „nevíš, co děláš" nebo „ráno tě vyhodí". „Naprosto jim rozumím," chápal vztek příznivců Moyes. „Poslední tři roky sledovali opravdu dobrý tým, který skončil šestý nebo sedmý v Premier League, došel do semifinále evropském poháru a na podzim v Evropě vyhrál skupinu, takže chápu, že je těžké koukat se na výkon, jako byl tento," povídal devětapadesátiletý kouč.

„Všichni byli naštvaní. Fanoušci, trenér. Hráči jsou naštvaní a ze sebe zklamaní. Neakceptujeme, co se tady stalo. Pokusíme se s tím něco udělat, abychom příště zahráli lépe. Ale potřebujeme fanoušky, aby byli za námi. Dobří příznivci fandí v dobrých i špatných časech," rozebíral dál Moyes.

West Ham v minulém kole rozsekal Nottingham, uprostřed týdne po statečném odporu padl 1:3 v osmifinále FA Cupu Manchesteru United v jeho svatostánku Old Trafford. V Brightonu přišla ale těžká rána, první gól dal z penalty argentinský mistr světa Alexis Mac Allister. Ve druhé půli se nejprve prosadil po rohovém kopu zcela volný Joel Veltman, jenž doklepával míč do sítě hrudí. Na 3:0 zvyšoval Kaoru Mitoma, který na zadní tyči dorazil balon do prázdné brány. Skóre uzavřel křížnou ranou zpoza vápna Danny Welbeck.

West Ham nevyhrál v lize venku už jedenáct utkání za sebou, od všech třech týmů, které momentálně figurují na sestupových pozicích, je dělí jen dva body. „Držíme pohromadě a jdeme dál," podotkl Rice už i s výhledem na čtvrteční bitvu v prvním osmifinále Konferenční ligy na Kypru proti celku AEK Larnaka a nedělní ligové utkání proti Aston Ville. „Jsem si jistý, že fanoušci budou stát v těchto dvou zápasech za námi," nepochyboval anglický reprezentant.

Reklama