Hlavní obsah

Novým koučem Manchesteru United je Ralf Rangnick

Novým dočasným trenérem fotbalistů Manchesteru United se stal Ralf Rangnick. Třiašedesátiletý německý kouč povede aktuálně osmý tým anglické ligy do konce sezony, poté bude ve slavném klubu další dva roky pokračovat v roli poradce. Podle webu United ještě musí Rangnick dostat pracovní vízum, do té doby jej zastoupí asistent Michael Carrick.

Foto: Carl Recine, Reuters

Novým koučem Manchesteru United je Ralf Rangnick

Článek

Rangnick bude šestým německým trenérem v Premier League. Bývalý kouč Lipska, Schalke, Hoffenheimu, Hannoveru či Stuttgartu nahradil Oleho Gunnara Solskjaera, který byl před osmi dny odvolán. "Rudé ďábly" ve dvou soutěžních zápasech dočasně vedl dosavadní asistent Carrick.

Manchester navzdory letnímu návratu hvězdného útočníka Cristiana Ronalda zažívá nepovedený start do sezony a po 13 kolech Premier League ztrácí na vedoucí Chelsea 12 bodů. United vyhráli jediné z posledních osmi kol, v neděli remizovali ve šlágru na hřišti Chelsea 1:1. V minulém týdnu si zajistili postup ze skupiny Ligy mistrů.

Rangnick trénuje už od roku 1983. Naposledy působil v Lokomotivu Moskva, kde dělal manažera pro sport a rozvoj. Mezi své trenérské vzory mimo jiné řadí i zkušeného českého kouče Zdeňka Zemana, který dlouhá léta působí v Itálii.

"Jsem nadšený, že jsem se připojil k United a soustředím se na to, aby tahle sezona byla pro klub úspěšná. Kádr je plný talentovaných hráčů, má skvělou rovnováhu mezi mládím a zkušenostmi. Veškeré mé úsilí v nadcházejících šesti měsících bude směřovat k tomu, abych pomohl naplnit potenciál těchto hráčů. A to jak individuálně, tak hlavně týmově," řekl Rangnick klubovému webu.

"Ralf je jedním z nejuznávanějších trenérů a inovátorů v evropském fotbale. Byl naším kandidátem číslo jedno. Má neocenitelné vůdčí dovednosti, které našemu klubu přinese díky téměř čtyřem desítkám let trénování. Všichni v klubu se těšíme na spolupráci s ním do konce sezony a následně v poradní roli," uvedl ředitel United John Murtough.

Reklama