Hlavní obsah

Novým trenérům fotbalistů Rangers Glasgow se stal Beale

Novým trenérem fotbalistů Rangers Glasgow byl jmenován Michael Beale. Dvaačtyřicetiletý Angličan podepsal smlouvu do konce roku 2026 a na lavičce skotského celku nahradil Giovanniho van Bronckhorsta.

Foto: Lee Smith, Reuters

Giovanni van Bronckhorst už není trenérem Glasgow Rangers.

Článek

Beale už v minulosti v Rangers pracoval jako asistent, ve stejné funkci působil také v Sao Paulu. Jako hlavní trenér dosud vedl pouze Queens Park, kam přišel letos v červnu. S Rangers mu ve druhé anglické lize po 21 kolech patřilo sedmé místo.

Sedmačtyřicetiletý Van Bronckhorst vedl Rangers od loňského listopadu. S týmem v minulé sezoně došel do finále Evropské ligy, v němž celek z Glasgow prohrál s Frankfurtem. Výhru slavil ve Skotském poháru.

Klub sice po 12 letech dovedl do Ligy mistrů, v ní ale Rangers ve skupině prohráli jako první skotský tým všech šest zápasů a skončili s nejhorším skóre v dějinách soutěže. Ve skotské lize jsou Rangers po 15 kolech druzí se ztrátou devíti bodů na Celtic.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.