Hlavní obsah

Obavy? Bída? Už je jasné, co bude s Leicesterem

Leicester

Smutek a šok z tragédie nestačily vyprchat. Pro fotbalový Leicester City je smrt thajského majitele Vičaje Srivadtanaprapchy hrozivá, ale už se zvolna začíná mluvit také o tom, co bude s klubem dál. Přijdou horší časy? Nebo se mají Lišky připravit na nějaké zásadní změny?

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Neštěstí zasáhlo fotbalový Leicester, majitel klubu zemřel při neštěstí, kdy se v sobotu večer zřítila jeho helikoptéra.

Článek

Nevypadá to tak. „Můj otec proměnil Leicester City ve fotbalovou rodinu. A nic by ho neudělalo šťastnějším než poznání, že se tato rodina dál rozvíjí," vyjádřil se jeden ze synů asijského byznysmena, třiatřicetiletý Aiyawatt Srivadtanaprapcha. Je tedy podle všeho odhodlán pokračovat v naplňování vizí a snů...

Šedesátiletý otec celkem čtyř dětí koupil Leicester City v roce 2010 za 39 milionů liber. Pod jeho vedením klub překvapivě získal v sezoně 2015/2016 anglický titul. O víkendu se však Srivadtanaprapcha stal jednou z pěti obětí z vrtulníku, který po utkání Leicester - West Ham (1:1) spadl a začal hořet vedle stadionu krátce poté, co vzlétl ze středu hřiště.

Reklama

Související témata: