Hlavní obsah

Obhájci titulu se doma trápí. Chybí nám mentální svěžest, běduje trenér

Praha

Neuvěřitelné! Osmašedesát zápasů v řadě, téměř čtyři roky, na domácí půdě nenašli přemožitele. A teď fotbalisté Liverpoolu prohráli na Anfield Road dvakrát v řadě. Ale to není nejhorší zpráva. Svěřenci trenéra Kloppa, obhájci anglického titulu, neskórovali před vlastními tribunami už tři zápasy v řadě! Něco takového Reds nepotkalo už šestatřicet let.

Foto: Jon Super, Reuters

Liverpoolský brankář Alisson a kouč Jürgen Klopp po prohře s Burnley.

Článek

„Jsem zklamaný, je to pro mě těžko pochopitelné a ze všeho nejdříve musím najít vysvětlení, co se děje," prohlásil Jürgen Klopp, trenér Liverpoolu, když jeho svěřenci ve středečním večeru doma podlehli Brightonu 0:1.

Liverpool vyslal na branku soupeře jedinou přímo ránu! Nevytvářel si šance, střelecké pozice. I přes výraznou převahu v držení míče nebyl ve skutečnosti nebezpečný.

„Naše hra byla hodně nepřesvědčivá," připustil Klopp. „Brighton si výhru zasloužil. Jenže současně není pochyb, že moji svěřenci dokážou přihrát balon z bodu A do bodu B. Tentokrát se to nedělo. Až příliš často a velice snadno jsme odevzdávali míč soupeři," krčil rameny Klopp.

Tudíž po domácí bezbrankové remíze s Manchesterem United a prohře s Burnley (0:1) přišel další těsný nezdar s Brightonem (0:1). „Měli jsme v nohách dva velmi intenzivní zápasy na hřišti Tottenhamu a West Hamu. A nebyli jsme proti Brightonu čerství. Byli jsme unavení psychicky i fyzicky. A pokud hráči nemají mentální svěžest, nejsou svěží ani jejich nohy. Ale přirozeně jediné řešení představují samotní hráči," připustil Klopp, že najít cestu ke zlepšení bude svízelné.

Přitom Liverpool zdaleka nemá nejtěžší program. Od začátku roku sehrál osm zápasů, zatímco první Manchester City a druzí United mají v nohách o dvě utkání více. „Musíme rychle najít řešení, protože Citizens letí a my ztrácíme," posteskl si Klopp.

Foto: Peter Powell, Reuters

Roberto Firmino z Liverpoolu po prohře s Burnley.

Liverpool, který doma dva zápasy v řadě prohrál naposledy v roce 2012, nyní čeká v bitvě o titul klíčový duel s vedoucím Manchesterem City, jenž v posledních šesti duelech Premier League neinkasoval, proti obhájcům má náskok sedmi bodů a o zápas méně!

„V tréninku se můžeme přetrhnout, ale v zápase je to pak něco jiného. Je zcela patrné, že momentálně v bitvě o titul nejsme. Ztráta sedmi bodů je veliká a Citizens mají vše v moci. Proto musíme v neděli vyhrát a zvrátit situaci. Není pochyb, že je to v našich silách. Jsme stále dobrý tým. Přes noc, se nestanete špatným mužstvem," pronesl odhodlaně Andrew Robertson, obránce Liverpoolu.

Pokud Reds nedělní bitvu nezvládnou, desetibodové manko bude pro obhájce titulu prakticky znamenat konec snu o druhém triumfu v Premier League v řadě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: