Hlavní obsah

Obránce Digne po neshodách s koučem Benítezem míří z Evertonu do Aston Villy

Francouzský fotbalový reprezentant Lucas Digne vymění v anglické lize dres Evertonu za Aston Villu. Birminghamský klub podle britských médií za osmadvacetiletého obránce zaplatí 25 milionů liber (přes 732 milionů korun).

Foto: Ian Walton, Reuters

Lucas Digne z Evertonu.

Článek

Digne přišel do Evertonu v roce 2018 z Barcelony za 18 milionů liber, ale v poslední době se nepohodl s koučem Rafaelem Benítezem. Za liverpoolský tým, kterému patří v anglické lize 15. místo, nehrál od začátku prosince. Podle Beníteze požádal minulý týden o svolení k odchodu.

"Před rokem jsem podepsal novou smlouvu a chtěl v klubu zůstat dlouhou dobu, odevzdat mu všechno, stejně jako fanouškům. Mým cílem bylo pomoct týmu zpátky tam, kam patří. Byl jsem hrdý na to, že jsem občas nosil kapitánskou pásku. Teď je všemu konec. Tohle jsem nečekal," uvedl Digne na instagramu.

O vicemistra Evropy z roku 2016 se podle médií zajímaly Chelsea, Newcastle United, West Ham či Inter Milán. Nakonec bude jeho dalším působištěm Aston Villa, která už získala v minulém týdnu brazilského záložníka Coutinha z Barcelony na půlroční hostování s opcí na přestup.

Reklama

Související témata: