Hlavní obsah

Opíjel jsem se do bezvědomí. Nešlo to jinak, přiznala fotbalová superstar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má za sebou kariéru snů. Legendární Wayne Rooney skončil s fotbalem před třemi lety s celou řadou primátů, kterými se zapsal do historie. Liverpoolský rodák a nejlepší střelec v dějinách anglické reprezentace však má za sebou období, kdy si prošel opravdovým peklem, kdy bojoval se závislostí na alkoholu. Osmatřicetiletá legenda se o tom rozpovídala v podcastu s ragbyovou legendou Robem Burrowem.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Wayne Rooney na lavičce Birminghamu

Článek

Své největší trable s alkoholem zažíval bývalý kapitán Albionu nejvíce v době, kdy byl na vrcholu kariéry. „Stála přede mnou řada výzev a těžkých životních rozhodnutí. Nešlo jen o fotbal, byly to věci i mimo hřiště. Trvalo to několik let. Často jsem to řešil tak, že jsem se opil až do bezvědomí,“ přiznává současný manažer Birminghamu.

„Když mi bylo něco přes dvacet, bylo období, kdy jsem se na několik dní zavřel doma a pil jsem do té doby, dokud jsem neodpadl. Nechtěl jsem mezi lidi, bylo mi trapně a bál jsem se, že je zklamu. Alkohol byla moje cesta z problémů, nechtěl jsem žádat nikoho o pomoc,“ pokračuje v upřímné zpovědi ikona Manchesteru United.

A pokračuje. „Byli lidé, kteří mi chtěli pomoct a chtěli se mnou o mých problémech mluvit, ale já si vybral jinou cestu. Chtěl jsem si se vším poradit sám. Byla to obrovská chyba, za kterou jsem řadu let platil.“

Druhý nejlepší střelec historie Premier League se však ze svých problémů dokázal dostat. „Naštěstí je to pryč. Teď, když mám nějaké trable, se už nebojím říct si o pomoc a mluvit o tom. Když totiž své problémy neřešíte, má to dopad nejen na vás, ale i na lidi, které milujete.“

Hlavní roli v jeho těžkém boji hráli, jak fotbalista přiznává, Rooneyho nejbližší. „Když máte kolem sebe rodinu, která vás podrží, a přátele, kteří jsou ochotni tu být pro vás, když potřebujete, pak máte šanci,“ dodává osmatřicetiletá legenda.

Reklama

Související témata: