Hlavní obsah

Po sexu hrát nemůžu a nejsem snad až tak hrozný, zpovídá se Balotelli

Praha

Vyzvali ho k otevřené zpovědi a italský útočník Liverpoolu Mario Balotelli se toho nezalekl. Pro britský magazín Sport promluvil o všem možném. I o tom, jaký obrázek si o něm nejen fotbalová veřejnost vytvořila. A snažil se jeho podobu poněkud poopravit.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Zklamaný liverpoolský útočník Mario Balotelli po nedávné porážce v Basileji.

Článek

Přiznává, že už je zvyklý, že se o něm mluví špatně a snad ještě hůře píše. „Každé ráno mě to napadá. Ale když vidím, že ke mně jdou děti bez obav, tak to snad ještě nejsem tak hrozný,“ zauvažoval. „Samozřejmě jsem mohl udělat spoustu lepších věcí, ale děti jsou upřímné. A když se na někoho podívají a nezdá se jim, tak za ním nejdou. Se mnou to tedy tak špatné nebude,“ přemítal dále. „Kdyby mě děti přestaly žádat o autogramy a fotky, tak začnu přemýšlet, že je něco blbě. Ale takhle? Děti mám rád. A taky psy,“ říkal.

Fotbal pro něj znamená svobodu

Právě pes byl jeho blízkým kamarádem v rodině pěstounů, u nichž vyrůstal. A dostal se v ní také k fotbalu. Ten bere pro sebe jako vysvobození. „Fotbal, to je svoboda, jdu na hřiště a dělám si, co chci,“ pravil. Tak to bylo od mala. A někdy to přinášelo divoké kousky. Na hřišti. Ale i mimo něj.

Zkusil házení šipek na hráče mládežnického mužstva Manchesteru City, ohňostrojem si málem zlikvidoval vlastní obydlí, s někdejším koučem Citizens Robertem Mancinim si takřka vjeli do vlasů. Na hřišti také občas uletí. Platí za to třeba i vyloučením. V Neapoli po příjezdu italského národního týmu před kvalifikačním soubojem s Arménií napadl kameramana, na sociálních sítích provokuje mnohé skoro už jen vlastní přítomností

„Udělal jsem chyby jako každý. Ale noviny se vždy snaží napsat jen o špatných věcech a o Mariovi, který je tím špatným. Ale nemusí to být vždy pravda,“ posteskl si čtyřiadvacetiletý útočník s ghanskými kořeny. „A bohužel, když o mně pak někdo mluví špatně, je to na základě toho, co si přečte,“ pravil.

Podivil se, že se kdesi objevily zprávy, podle nichž měl sám prohlásit, že na pořádný výkon na hřišti potřebuje přípravu v podobě sexu tři čtyři hodiny před zápasem. „Tak to opravdu není o mě. Věřte mi, že čtyři hodiny po sexu hrát nemůžu A nemyslím, že by někdo mohl. To mě opravdu pobavilo.“

Opřel se do Prandelliho

Rozhovor se uskutečnil krátce poté, co bylo jasné, že není v italské nominaci na pokračování kvalifikace ME. „Chápu to,“ reagoval na krok kouče Antonia Conteho, připomínal i nevýrazné vystoupení na MS v Brazílii a naznačil, že chybu neviděl zdaleka jen v sobě. „Dal jsem gól Anglii, ale jinak jsem měl jen dvě tři šance."

Nedaří se mu tolik ani po přechodu z AC Milán do Liverpoolu. „Ale národní tým Itálie mám moc rád, mrzelo mě, když jsem po neúspěchu byl tolik obviňován právě já,“ pokračoval. „I Cesare Prandelli (kouč Itálie na MS) o mně říkal špatné věci. Měl jít a mluvit o mě takhle do novin?  Opravdoví chlapi, když něco zásadního řeknou, tak nejdřív z očí do očí,“ postěžoval si.

Promluvil též o zvykání si na Liverpool a na Premier League. „Zdá se, že fanoušci mě mají rádi, i když jsem v lize nedal gól,“ podotkl. Kde zatím devátý Liverpool při premiérové sezóně s Balotellim coby náhradou za kanonýra Luise Suáreze v kádru může skončit? „Jestli se ptáte, zda mezi první čtyřkou, tak doufám, že ano. A počítám, že můžeme být i blízko titulu. Zaměřuju se jen na fotbal, bydlím prakticky v přírodě. Doufám, že čas mých gólů přijde. Pak se možná dokážu soustředit víc na hru než na kecy kolem,“ dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.