Hlavní obsah

Podle Moyese zažili fotbalisté West Hamu parádní rok, od příštího chtějí víc

Podle trenéra Davida Moyese prožili fotbalisté West Hamu parádní rok 2021, od příštího ale chtějí víc. Potěšilo ho, že londýnský celek v úterním 20. kole anglické ligy zabral a zvítězil na hřišti nováčka z Watfordu 4:1, k čemuž brankou přispěl i Tomáš Souček. Moyes doufá, že se jeho tým opět vrátí mezi první čtyřku.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Podle trenéra Davida Moyese prožili fotbalisté West Hamu parádní rok

Článek

"Při zpětném pohledu můžeme považovat rok 2021 za dobrý. Od toho následujícího chceme víc," řekl Moyes v rozhovoru pro klubový web. "Prožili jsme parádní rok. Všechno do sebe začalo zapadat v lednu. Už v první polovině minulé sezony byly náznaky, ale teprve až v té druhé jsme sbírali vítězství a atakovali příčky znamenající účast v evropských pohárech. Pokládali jsme si otázku, jestli to můžeme dokázat?" uvedl osmapadesátiletý Skot.

West Ham obsadil v uplynulém ročníku Premier League šesté místo a postoupil do základní skupiny Evropské ligy. "Kluci už v přípravě na tuto sezonu ukázali spoustu dobrých věcí, které si přenesli do ligy. Výkyvům se nevyhneme. Teď se zrovna nacházíme uprostřed jednoho z nich. Snažíme se získávat co nejvíc bodů, i když nehrajeme moc dobře," prohlásil Moyes, jehož svěřenci jakožto vítězové skupiny postoupili v Evropské lize do březnového osmifinále.

"Kladiváři" zvítězili v anglické lize po třech kolech. Ve Watfordu sice prohrávali od čtvrté minuty po trefě Emmanuela Dennise, ale v rozmezí 27. až 29. minuty Souček a Said Benrahma otočili skóre. Po změně stran se prosadil z penalty Mark Noble a v nastavení střídající Nikola Vlašič. Vedle Součka nastoupil v základní sestavě hostů také Vladimír Coufal a v závěru naskočil do hry i Alex Král. Tři Češi v dresu jednoho týmu zasáhli do utkání Premier League poprvé v historii.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Michail Antonio z West Hamu oslavuje vyrovnávací gól proti Southamptonu. Zcela vlevo je Tomáš Souček.

"Potěšilo mě, jak jsme se z porážky se Southamptonem oklepali. Zasloužili jsme si vyhrát. Nehráli jsme tak dobře jako jindy, ale vrátilo se nám zase trochu sebevědomí," konstatoval Moyes.

Z páté pozice ztrácí West Ham čtyři body na čtvrtý Arsenal, který drží poslední příčku zajišťující start v Lize mistrů. "Bavíme se jen o tom, abychom odváděli to nejlepší, atakovali čelní týmy a pohybovali se kolem nich. Užívali jsme si, když jsme byli mezi první čtyřkou. Chceme se do ní vrátit," uvedl Moyes pro BBC.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články