Hlavní obsah

Pokud budeme hrát takhle, Arsenal nás zničí. Naštvaný Guardiola i přes výhru pořádně sepsul hráče i fanoušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Etihad Stadium, konec prvního poločasu. Hráči domácího Manchesteru City v ligovém duelu proti Tottenham Hotspurs inkasovali dvakrát v krátkém časovém sledu a do kabin tak odchází za doprovodu hlasitého bučení svých příznivců. A ačkoliv se svěřenci Pepa Guardioly nakonec vzpamatovali a utkání během druhého dějství otočili na konečných 4:2, jejich trenér byl na pozápasové tiskové konferenci pěkně rozpálený. „Pokud budeme dále předvádět takové výkony, Arsenal nás zničí,“ vzkázal španělský kouč na adresu budoucích soubojů s momentálním lídrem Premier League.

Foto: Lee Smith, Reuters

Kouč Manchesteru City Pep Guardiola divoce gestikuluje během utkání s Tottenhamem.

Článek
Fotogalerie

Podle Guardioly přitom nebyl hlavním problémem projev mužstva, nýbrž přístup samotných fotbalistů Citizens k utkání. „Co se týče hry, tak to nebylo špatné, my vždycky hrajeme dobře. Tým ale vůbec nepoznávám, úplně nám chybí vášeň a snaha zvítězit. Hráči jen slepě plní pokyny, vůbec nic nevychází přímo z nich," stěžoval si Guardiola.

„Pravidelně darujeme soupeřům laciné góly. Nemohu popřít, že jsme rádi za výhru, ale momentálně rozhodně nejsme tím týmem, kterým jsme bývali dříve," uznal 52letý kouč, který byl opravdu v ráži. „Dnes jsme měli štěstí, dříve nebo později ale body zase ztratíme," zpochybňoval tříbodový zisk španělský manažer.

Guardiola se poté vyjádřil značně pesimisticky i ohledně potenciálních šancí City na titul. Rozjetý Arsenal má totiž na první příčce momentálně pětibodový náskok i přes to, že odehrál o utkání méně. V lize navíc Gunners zatím prohráli jen jednou a navenek působí o dost kompaktněji než celek z Manchesteru. „Očekávám reakci od celého klubu. Nejen hráčů, ale i od realizačního týmu a všech ostatních. Chci porazit Arsenal, ale pokud budeme dále hrát takhle, zničí nás," hořekoval Guardiola, který se poté obul i do vlastních fanoušků. „Bučeli na nás jen proto, že jsme prohrávali, ne kvůli špatnému výkonu. Možná jsme je uspokojili čtyřmi tituly z posledních pěti let," poznamenal štiplavě.

Guardiola svým ostrým vystoupením před zástupci médií šokoval i experty, kteří ale jeho upřímnost povětšinou kvitovali. „Fantastický rozhovor. Jen málo manažerů si může dovolit takhle otevřeně kritizovat fanoušky, Guardiola je v City ale za Boha a moc dobře to ví," poznamenal bývalý obránce Liverpoolu Jamie Carragher.

„Guardiolovy tiskové konference bývají obvykle značně sarkastické, dnes šel ale s pravdou ven. Skoro to vypadalo, jako by měl dost toho, že z City udělal tak skvělý tým a stejně není zdánlivě nikdo spokojený. Vypadalo to ale, že si bučení fanoušků vzal příliš k srdci," myslí si Micah Richards, který dříve sám coby hráč na Etihad Stadium nastupoval.

Reklama