Hlavní obsah

Policie prověřila incident z Manchesteru, o trestný čin se nejednalo

Vzkaz „White Lives Matter Burnley“ z pondělního utkání fotbalové Premier League mezi domácím Manchesterem City a Burnley nebyl trestným činem. S takovým závěrem přišla anglická policie, která incident prošetřovala. Akci zorganizoval fanoušek hostů Jake Hepple a klub mu kvůli tomu chtěl doživotně zakázat vstup na stadion. Zákon ale podle všeho porušen nebyl.

Foto: Shaun Botterill, Reuters

Nad stadionem Manchesteru City během 30. kola Premier League proletělo letadlo s nápisem "White Lives Matter Burnley". Akce vyvolala bouřlivou diskusi.

Článek

Rozhořčené reakce zástupců anglického fotbalu vyvolala pondělní akce fanouška Jakea Heppleho, který se sám přihlásil k tomu, že vyrobil transparent s nápisem „White Lives Matter", nechal ho přivázat za letadlo a během 30. kola anglické Premier League zorganizoval přelet vzkazu nad stadionem Manchesteru City.

Pondělní akce vyvolala na sociálních sítích bouřlivou diskusi. Proti nápisu z oblohy se emotivně ohradil kapitán Burnley Ben Mee. Klub vydal ostré prohlášení, ve kterém se od akce distancoval, chtěl spolupracovat s policií a volal po potrestání viníka.

Strážci zákona nakonec incident skutečně prověřili, nic protiprávního se ale podle nich nestalo. „Po posouzení všech dostupných informací týkajících se této události jsme dospěli k závěru, že se nestaly žádné trestné činy," zní prohlášení policie z hrabství Lancashire.

Reklama