Hlavní obsah

Porazíme Chelsea a třeba i Manchester, věří si po postupu Bednář z WBA

PRAHA

Český fotbalový útočník Roman Bednář má sebevědomí na rozdávání. A není divu. O víkendu pomohl gólem do sítě Doncasteru k postupu svého West Bromwiche do slavné Premier Leageu, kde se Baggies objeví opět po roce. „Věřím, že to teď bude už povedenější sezóna a nevím, proč bychom nemohli skončit třeba na desáté příčce,“ nezakrývá ambiciózní přání Bednář.

Foto: Sport.cz

Roman Bednář v klubových barvách West Bromwich Albion

Článek

Sedmadvacetiletý český forvard nabádá své spoluhráče, že do nejvyšší anglické soutěže určitě nemusí nastupovat bojácně. Bednář také pro list Birmangham Mail nepřímo naznačil, že nebyl spokojený s tím, jak málo dostával od tehdejšího kouče Albionu Tonyho Mowbraye prostor na hřišti. Nyní tak proto doufá, že pod trenérem Di Matteem okusí už Premier League jak se patří.

Výhra nad kýmkoliv

A nejen, že ji okusí. Bednář chce s West Bromwich v anglické nejvyšší lize pořádně čeřit vody. „Chci slyšet, že chceme vyhrát každý zápas,“ řekl na rovinu Bednář. „Nechci hrát v týmu, kde se někdo někoho bojí. A věřím, že když podáme pořádný výkon, můžeme porazit kohokoliv,“ pokračoval český útočník.

„Beru v potaz, že budou dny, kdy nám to nepůjde, a že soupeři budou mít lepší hráče. Nevidím ale důvod, proč bychom měli znovu spadnout,“ burcuje své spoluhráče Bednář. „Když tým zůstane pohromadě a budou se nám vyhýbat zranění, pak můžeme skončit třeba desátí,“ myslí si. „Možná je to nadnesené, ale určitě bychom neměli sestoupit,“ snižuje své nároky Bednář.

Pravdou je, že Bednářovi ve West Bromu moc nepomohl lednový příchod Marc-Antoine Fortunea, jeho kolísavá forma, ani trable v soukromém životě zapříčiněné drogovou aférou. Přesto trojnásobný český reprezentant věří, že má před sebou návrat do top formy. „Před dvěma lety, kdy jsme také vybojovali postup, jsem hrál hodně. Pak v Premier League ale ne,“ stále nechápe Bednář své slabé vytížení tehdejším trenérem.

Po góle lavička a zase lavička

„Spadli jsme a já jsem znovu dostal šanci hrát. Už se nemůžu dočkat, až zase vyběhneme na hřiště v nejvyšší lize,“ přiznává Bednář. „Ta minulá sezóna byla ale opravdu zvláštní. Nevím proč, ale tak to ve fotbale občas chodívá. Bylo to opravdu frustrující, ale už je to za mnou,“ dodal.

„Bylo mi ale opravdu zvláštní, že když jsem dal gól, tak jsem se v dalším utkání objevil jen na lavičce. To samé v další a dalším zápase,“ vracel se k nepříjemným zkušenostem forvard budoucího nováčka anglické nejvyšší soutěže. „Věřím, že v Premier League budu i v dalších čtyřech pěti letech,“ pronesl na závěr své další přání.

Namísto reprezentace operace

Výkonů důrazného útočníka si nemohli nevšimnout v realizačním týmu české reprezentace. Trenér národního týmu Michal Bílek se nechal slyšet, že skutečně přemýšlel nad nominací Bednáře na blížící se přípravný turnaj do USA. Jeho reprezentační návrat se ale musel odložit, neboť vytáhlý útočník musí po sezóně na operaci kýly.

Reklama

Související témata: