Hlavní obsah

Porota v soudním procesu s Giggsem se neshodla na verdiktu

Porota v soudním procesu s bývalou fotbalovou hvězdou Ryanem Giggsem se neshodla na verdiktu a byla rozpuštěna. Osmačtyřicetiletý bývalý hráč Manchesteru United byl obviněn z domácího násilí a hrozí mu až pět let za mřížemi.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Ryan Giggs v doprovodu právníků opouští soud

Článek

Proces s Giggsem probíhal čtyři týdny. Porota složená ze sedmi žen a čtyř mužů se nedokázala shodnout na verdiktu ani po poradě, která trvala déle než 20 hodin. Britská královská prokuratura má nyní sedm dnů na rozhodnutí, zda navrhne obnovu řízení.

Podle prokuratury Giggs v listopadu 2020 napadl ve svém domě ve Worsley bývalou přítelkyni Kate Grenvilleovou a způsobil jí zranění. Také byl obviněn z napadení mladší sestry Grenvilleové během stejného incidentu a z manipulativního či násilného chování k bývalé přítelkyni v letech 2017 a 2020.

Giggs vinu odmítl. Během soudu přiznal, že má sklony k tomu být nevěrný, ale dodal, že nikdy fyzicky nenapadl ženu.

Foto: Carl Recine, Reuters

Bývalá hvězda United Ryan Giggs opouští soud v Manchesteru.

Aféra bývalého vynikajícího fotbalistu stála místo trenéra velšské fotbalové reprezentace. Tým dočasně převzal Robert Page, jenž s ním vybojoval po 64 letech účast na mistrovství světa. Letos v červnu Giggs oficiálně z pozice trenéra odstoupil.

Giggs je jednou z nejslavnějších postav historie Manchesteru United. Za "Rudé ďábly" hrál 23 let, stal se s nimi třináctkrát anglickým šampionem a dvakrát triumfoval v Lize mistrů. V reprezentaci nastoupil k 64 zápasům.

Reklama

Související témata: