Hlavní obsah

Legenda United před soudem. Giggs měl přítelkyni mlátit, vydírat erotickými fotografiemi a nahou vláčet po hotelu

Legenda United Ryan Giggs čelí od pondělí před soudem v Manchesteru závažným obviněním z domácího násilí. Bývalý trenér velšské fotbalové reprezentace se měl v letech 2017 až 2020 dopouštět systematického týrání ex-přítelkyně. Během procesu, který by měl trvat přibližně dva týdny, už zazněly detaily ohledně toho, co měl osmačtyřicetiletý rodák z Cardiffu své někdejší partnerce všechno provádět.

Foto: Carl Recine, Reuters

Bývalá hvězda United Ryan Giggs opouští soud v Manchesteru.

Článek

Během úterního slyšení se přehrávala 105minutová nahrávka policejního výslechu Giggsovy bývalé partnerky Kate Grevilleové. Muži zákona ženu vyslýchali v roce 2020 poté, co policisté Gigge zadrželi kvůli obvinění z napadení Grevilleové a její sestry Emmy.

U výslechu zaznělo, že měl bývalý fotbalista ženu dvakrát vyhodit nahou na hotelovou chodbu a vláčet ji po zemi. Důvodem byla hádka ohledně Giggsovy údajné nevěry. Žena pak měla na chodbě strávit nahá přibližně 10 minut.

Fotbalista měl svou bývalou choť také nakopnout do zad a hodit po ní laptop, který ji trefil do hlavy. I Giggs měl Grevilleovou podezírat z nevěry, během hádek ji často sprostě nadával, mimo jiné ji nazýval „kurvou".

Foto: Danny Lawson, ČTK/AP

Bývalá hvězda Manchesteru United Ryan Giggs přichází k soudu.

V roce 2020 během závěrečného incidentu v jejich vztahu měl Giggs choť udeřit hlavou do obličeje. Ještě před tím ji ale několikrát vydíral. Když Grevillová odmítala s Giggsem komunikovat, měl jí přes e-mailovou poštu vyhrožovat rozesláním jejích erotických fotografií přátelům.

Giggs veškerá obvinění odmítá. Aféra ho nicméně stála místo trenéra velšské fotbalové reprezentace. Tým dočasně převzal Robert Page, jenž s ním vybojoval po 64 letech účast na mistrovství světa. Letos v červnu Giggs oficiálně z pozice trenéra odstoupil.

Giggs je jednou z nejslavnějších postav historie Manchesteru United. Za "Rudé ďábly" hrál 23 let, stal se s nimi třináctkrát anglickým šampionem a dvakrát triumfoval v Lize mistrů. V reprezentaci nastoupil k 64 zápasům.

Reklama