Hlavní obsah

Rodí se v City další velká hvězda? Mladík má zatím stejně gólů jako kanonýr Haaland

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dresu má netradičně číslo 80, je mu 21 let a patří do úzké skupiny odchovanců Manchesteru City, kteří v posledních letech dostali příležitost v elitním mužstvu. Začátek nové sezony navíc zastihl Colea Palmera ve výborné formě, skóroval jak v Community Shield s Arsenalem, tak ve středečním Superpoháru UEFA proti Seville. Jeho budoucnost? Klub si ho buď nechá, nebo ještě do konce léta prodá.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Cole Palmer vstřelil v Superpoháru UEFA proti Seville gól a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Článek

I když Palmer nastoupil proti Seville v základní sestavě, zdá se, že ve hvězdami nabitém kádr nemá jistou pozici. Větší minutáži nahrává momentální absence Bernarda Silvy a Kevina de Bruyneho či odchod Rijáda Mahríze do Saúdské Arábie.

„Ten kluk je neuvěřitelný. Má vedle sebe dobré hráče, od kterých se může učit, a k tomu nejlepšího manažera na světě. Musí pokračovat, zůstat nohama na zemi jako doposud a dál střílet góly. Pokud se bude dál zlepšovat, čeká ho velká budoucnost," prohlásil po výhře nad Sevillou (2:1 po penaltách) zkušený Kyle Walker.

Palmer vyrovnával v 63. minutě hlavou na 1:1 a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. V Community Shield proti Arsenalu se blýskl parádním obstřelem. Za tři soutěžní utkání má ofenzivní univerzál na svém kontě dvě branky, stejně je na tom v City už jen elitní kanonýr Erling Haaland.

„Ještě nejsem ve své nejlepší formě, je teprve začátek sezony. Z tohoto bodu se musím odrazit dál," říká mladík, jenž slavil s Anglií i nedávný triumf na Euru do 21 let.

„Je mladý a přesně takto se musí chovat. Byl jsem ve stejné pozici v Aston Ville. Když dostane šanci, musí se předvést, což zatím udělal. Je to takový milý kluk, jsem za něj moc rád," chválí spoluhráč Jack Grealish.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

otbalisté Manchesteru City zdolali Sevillu a poprvé získali Superpohár UEFA. Po výsledku 1:1 rozhodly penalty, které "Citizens" vyhráli 5:4.

Jenže je otázkou, kam se bude Palmerova kariéra ubírat dál. Zájem projevil Brighton, ve hře je prý také West Ham a možná součást výměny za Lucase Paquetu. Spekuluje se také o nabídkách z Lipska a Borussie Dortmund.

„Buď zůstane u nás, nebo bude ještě letos v létě prodán. Nemyslím, že by odešel na hostování," konstatoval ve středu kouč Pep Guardiola. Rozhodnou tedy následující týdny, přestupové okno se v Anglii uzavírá v pátek 1. září. Podle webu Transfermakrt.com má Palmer hodnotu 18 milionů eur (430 milionů korun).

Reklama