Hlavní obsah

Potvrzeno! Petr Čech končí ve vedení fotbalové Chelsea

Spekulace potvrzeny. Ve funkci poradce technického a sportovního úseku fotbalové Chelsea k 30. červnu končí klubová legenda Petr Čech. Klub o rozchodu s bývalým brankářem informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Čech skončil ve vedení Chelsea.

Článek

Ve fotbalové Chelsea došlo po jejím převzetí americkým investorem Toddem Boehlym k řadě změn. Majitel se sám navrhl do funkce dočasného klubového předsedy a sportovního ředitele. Minulý týden se začalo spekulovat o tom, zda je ohrožena Čechova pozice v klubu. Důvěryhodný zdroj Sport.cz uvedl, že londýnský celek má zájem bývalou reprezentační jedničku udržet, ale bude záležet na tom, co Chelsea Čechovi nabídne.

Ke vzájemné dohodě však nedošlo, a tak Čech po třech letech ve vedení Chelsea končí. „Bylo to obrovské privilegium plnit v Chelsea tři roky tuto roli. S klubem pod novým vlastníkem cítím, že je správný čas, abych ustoupil stranou," uvedl Čech pro klubový web.

„Petr je důležitým členem rodiny Chelsea. Chápeme jeho rozhodnutí odejít a děkujeme mu za jeho přínos jako poradce a za jeho oddanost klubu a naší komunitě. Přejeme mu jen to nejlepší," řekl Boehly, který Blues převzal po ruském oligarchovi Romanu Abramovičovi.

Zdroj Sport.cz uvedl, že sám Čech zatím nebude situaci více komentovat.

Reklama

Související témata: