Hlavní obsah

Budoucnost Čecha v Chelsea? Rozhodnou nejbližší dny!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve fotbalové Chelsea probíhá velká rošáda na vedoucích pozicích a ve hře bude v nejbližších dnech i role klubové legendy Petra Čecha. Blues pod tlakem okolností v důsledku ruské invaze na Ukrajinu prodal dlouholetý vlastník Roman Abramovič. Daly se tak do pohybu i personální procesy ve vedení, které v nejbližších dnech naberou další obrátky.

Foto: Profimedia.cz

Petr Čech s nyní již bývalou ředitelkou Chelsea Marinou Granovskou.

Článek

Na konci května se stalo novým majitelem Blues konsorcium amerického investora Todda Boehlyho, jenž bude zároveň dočasným klubovým předsedou a sportovním ředitelem. Na Stamford Bridge totiž potvrdila konec dosavadní ředitelka a Abramovičova pravá ruka Marina Granovská.

47letá Ruska byla blízkou spolupracovnicí Abramoviče už od roku 1997 z doby působení v Sibněftu. V Chelsea si rychle vybudovala velký respekt coby tvrdá obchodnice, na starosti měla především přestupy a jednání o hráčských kontraktech.

Její odchod potvrdily i oficiální stránky klubu, které ale nezmiňují jméno Petra Čecha, jenž měl dosud na starosti sportovně-technický úsek. Podle britského listu Telegraph chce nové vedení slavného gólmana v klubových strukturách udržet. Zatím se ale neví na jaké pozici.

Podle informací od důvěryhodného zdroje Sport.cz čekají v nejbližších dnech bývalého českého reprezentanta s novými majiteli klíčová jednání. „Vedení Chelsea má zájem Čecha v klubu udržet. Zatím není jasno o tom, na jaké pozici," tvrdí i zdroj Sport.cz.

Podle něj má Čech zájem v londýnském klubu působit dál, ale ne za každou cenu. Každopádně to nyní vypadá, že případné působení někdejšího reprezentačního gólmana a vítěze Ligy mistrů ve strukturách českého fotbalu, o němž se před časem spekulovalo, se zřejmě na delší dobu odkládá. "Bude opravdu záležet, co Petrovi Chelsea nabídne. Teprve pak se uvidí, co bude dál," tvrdí zdroj Sport.cz.

Reklama

Související témata: