Hlavní obsah

Před stadionem Manchesteru City odhalili sochu argentinského kanonýra Agüera

Manchester City odhalil před stadionem sochu bývalého útočníka Sergia Agüera. Argentinský fotbalista je zobrazen při oslavě gólu, kterým v nastavení posledního kola sezony 2011/12 rozhodl o zisku titulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sergio Agüero v dresu Manchesteru City během utkání Ligy mistrů s Plzní.

Článek

"Velmi si toho vážím, že moje působení v Manchesteru bylo takhle oceněno. Je to opravdu výjimečné," citovala agentura DPA třiatřicetiletého Agüera, který je s 260 góly nejlepším střelcem v historii City.

Proti Queens Parku však dal asi svou nejslavnější branku v manchesterském celku. City totiž tehdy k zisku prvního titulu od roku 1968 potřebovalo zvítězit, protože jeho městský rival United si poradil 1:0 se Sunderlandem.

City ještě v nastavení prohrávalo 1:2, ale v 92. minutě vyrovnal někdejší teplický útočník Edin Džeko a dvě minuty nato Agüero rozhodl o vítězství. City tak ovládlo tabulku před United díky lepšímu skóre.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sergio Agüero z Manchesteru City (vpředu) proměňuje penaltu proti Plzni.

Agüero strávil v City celkem deset let, během nichž s klubem získal pět titulů a postoupil do finále Ligy mistrů. Loni bývalý hráč Atlética Madrid odešel do Barcelony, kde však kvůli srdečním problémům ukončil kariéru.

Reklama