Hlavní obsah

Prvoligový klub přivedl nejdražší posilu v historii. Hráč však zahynul po cestě, klub teď stejně musí platit

Cardiff City musí zaplatit Nantes první splátku ve výši šesti milionů eur (147 milionů korun) za přestup argentinského fotbalisty Emiliana Saly, který zahynul při letecké nehodě na cestě z Francie a do velšského klubu nikdy nedorazil. Sportovní arbitrážní soud (CAS) dnes odmítl odvolání Cardiffu proti platbě, kterou mu v roce 2019 nařídila světová federace FIFA.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Argentinský fotbalista Emiliano Sala.

Článek

Nyní druholigový Cardiff v lednu roku 2019, kdy hrál v Premier League, udělal z argentinského útočníka Saly za 17 milionů eur nejdražší posilu v historii klubu. Osmadvacetiletý fotbalista však krátce po podpisu smlouvy zahynul při letecké havárii nad kanálem La Manche a jeho tělo bylo nalezeno až po třítýdenním pátrání pod hladinou moře.

FIFA následně nařídila Cardiffu zaplatit Nantes dohodnutou první splátku za přestup ve výši šesti milionů eur. Zástupci velšského klubu se proti tomu odvolali s tvrzením, že smlouva je neplatná, protože transfer nebyl dokončen.

"Napadené rozhodnutí je potvrzeno. Panel CAS zjistil, že hráčův transfer z Nantes do Cardiffu City byl dokončen," uvedl CAS v dnešním rozhodnutí, které představitelé Nantes přivítali. Představitelé Cardiffu s ním nadále nesouhlasí a hodlají se proti němu znovu odvolat. Verdikt CAS se dá napadnout u švýcarského nejvyššího soudu.

Reklama

Související témata: