Hlavní obsah

Rasistické urážky na sociální síti dostal i obránce Chelsea James

Obránce Chelsea Reece James je dalším z fotbalistů, který se stal terčem rasistických urážek na sociálních sítích. Vedení londýnského klubu jejich autory odsoudilo a vyzvalo tyto platformy, aby podnikaly tvrdší kroky proti uživatelům, kteří se dopustí takového "opovrženíhodného chování".

Foto: twitter:@reecejames_24, Twitter

Obránce Chelsea Reece James na tréninku svého týmu.

Článek

"Všichni v Chelsea jsou znechuceni rasistickými urážkami, které Reece Jamesovi v pátek večer přišly na sociálních médiích. Rasismus a jakákoli diskriminace je pro nás nepřijatelná," uvedla Chelsea v prohlášení.

Jednadvacetiletý anglický reprezentant zveřejnil na instagramu urážlivé vzkazy, které obdržel, s poznámkou "je třeba něco změnit".

Stejnou zkušenost tento týden zažili fotbalisté Manchesteru United Axel Tuanzebe a Anthony Martial i záložník West Bromwiche Romaine Sawyers.

Policie dnes oznámila, že zadržela devětačtyřicetiletého muže, který je podezřelý, že zaslal rasistické urážky Sawyersovi. Zabývá se i dalším případem, který se týká tohoto devětadvacetiletého reprezentanta ostrovů Svatý Kryštof a Nevis. "Rasismus nebudeme tolerovat," uvedla policie hrabství West Midlands.

Reklama

Související témata: